Για εμένα

Το όνομά μου είναι Σαλονικιά Κεφαλά αλλά οι φίλοι και η οικογένειά μου με φωνάζουν Νίκη. Ευτυχώς, δηλαδή, γιατί για να είμαι ειλικρινής ποτέ δεν μου άρεσε να έχω το όνομα μιας πόλης (παρότι πολύ όμορφης πόλης και τόπος καταγωγής μου).

Τέλος πάντων … όταν ήμουν μικρό κορίτσι ήθελα να γίνω αστροναύτης. Ευτυχώς για τη NASA, σύντομα ανακάλυψα ότι δεν είμαι τόσο καλή στα μαθηματικά. Δεν έφτασα ποτέ τα αστέρια (κυριολεκτικά τουλάχιστον), αλλά ως κριτικός κινηματογράφου, που ελπίζω να γίνω κάποια μέρα, έχω την ευκαιρία να βάζω αστεράκια στις κριτικές ταινιών μου και να ταξιδεύω σε κινηματογραφικά φεστιβάλ. Ναι, οι Κάννες είναι το αγαπημένο μου!

Επειδή αγαπώ πολύ να γράφω, εργάστηκα ως δημοσιογράφος στην Ελλάδα (Αγγελιοφόρος, 7 Μέρες TV, Ναυτεμπορική-www.click@life.gr, Τα Νέα, Cine.gr, Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Θεσσαλονίκης, huffingtonpost.gr …) και το Ηνωμένο Βασίλειο (www. infinitymagazine.com …) από το 2004. Σπούδασα Κοινωνιολογία και Δημοσιογραφία στο Πάντειο και έκανα το μεταπτυχιακό μου στη Νομική του ΑΠΘ.

Έχω πάρει έπαινους για δύο σενάρια μου από την Ένωση Σεναριογράφων Ελλάδας και το πρώτο μου μυθιστόρημα «Η χώρα που κοιμάται» κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Anima.

Το https://nikisreviews.gr δημιουργήθηκε τον Φεβρουάριο του 2018 και περιλαμβάνει συνεντεύξεις με γνωστά πρόσωπα, ταξίδια, ταινίες και κόκκινο χαλί, διατροφή, βιβλία, μόδα και ομορφιά.

Θέλετε να επικοινωνήσετε μαζί μου; Στείλτε μου μήνυμα στο n.kefala@hotmail.com