Κατερίνα Μανανεδάκη: «Αποδεχόμαστε την εικόνα μας για να μπορέσουμε να την αλλάξουμε»

Όταν έχεις δοκιμάσει άπειρες δίαιτες και το μόνο που έχασες είναι ο χρόνος σου και το χαρτί όπου τις έγραφες, η ζυγαριά είναι ο απόλυτος εχθρός σου και στο γυμναστήριο ακόμη σε ψάχνουν… Όταν προσπαθείς απεγνωσμένα να αδυνατίσεις αλλά ο άντρας σου σε θέλει με πιασίματα, τα παιδιά σου ζητούν να μαγειρεύεις συνέχεια, η μάνα σου φτιάχνει καθημερινά μπακλαβάδες κι ο σκύλος σου τρώει ακόμα και τους καναπέδες…

Ε, τότε, έχεις κάθε δικαίωμα να τρελάνεις την Ελένη Πετρουλάκη, η οποία υπόσχεται πως με την πείρα της, τις γνώσεις της, τη θετική της ενέργεια και την πίστη στον στόχο ΜΠΟΡΕΙ να σε μεταμορφώσει στη γυναίκα που ονειρεύεσαι να είσαι!

Αν ο στόχος λοιπόν γι’αυτό το καλοκαίρι – αλλά και γενικότερα μέσα στην χρονιά – είναι η απώλεια βάρους, τότε πέρα από την πίστη στον εαυτό μας χρειαζόμαστε και έναν σύμμαχο. Το μυθιστόρημα της Κατερίνας Μανανεδάκη, «Ο πόλεμος της ζυγαριάς» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ψυχογιός, περιγράφει με χιούμορ και αυθεντικότητα τις περιπέτειες της Αφροδίτης, προκειμένου να χάσει κιλά. Και όλα αυτά σε συνδυασμό με τις συμβουλές της Ελένης Πετρουλάκη για υγιεινό τρόπο ζωής. Σκέφτεστε κάτι καλύτερο; Αν η απάντηση είναι ένα παγωτό σοκολάτα, τότε μέσα από τις σελίδες του βιβλίου θα μάθετε πως παν μέτρον άριστον.

Πως εμπνευστήκατε την ιστορία του μυθιστορήματος σας;

Είναι ένα χιουμοριστικό μυθιστόρημα, βγαλμένο πραγματικά από τη ζωή μας! Στον πόλεμο της ζυγαριάς, πρωταγωνιστούμε όλες και όλοι μας. Σκεφτήκαμε με την Ελένη Πετρουλάκη, να γράψουμε παρέα ένα βιβλίο, που θα μας διασκεδάσει αλλά ταυτόχρονα θα μας δώσει πολύτιμες συμβουλές, τόσο για τη διατροφή μας, με τη συμβολή της διατροφολόγου Ρένα Σύμπα, όσο και για την άσκηση, που θα πρέπει να είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μας. Μπορούμε όλοι μας να έχουμε το σώμα, τη δύναμη και την ενέργεια που χρειαζόμαστε για να κερδίζουμε στον αγώνα της καθημερινότητας και ελπίζω, πως αυτό το βιβλίο μπορεί να γίνει ο καλύτερος σύμμαχος μας.

Μιλήστε μας λίγο για την σχέση σας με την Ελένη Πετρουλάκη. Πως προέκυψε η συνεργασία σας;

Η Ελένη ανέλαβε πρώτα πρώτα να βάλει στο… σωστό δρόμο εμένα! Έκανα τη διατροφή και μπήκα στο πρόγραμμα της Ολικής Μεταμόρφωσης που έχει δημιουργήσει με βάση τις γνώσεις και την εμπειρία των τριάντα χρόνων της και φυσικά δεν θα μπορούσα μετά να μην μοιραστώ την εμπειρία μου με όλο τον κόσμο! Το να έχουμε «πίστη στο στόχο» και το να θέλουμε το καλύτερο για τον εαυτό μας, μας δίνει τη δύναμη να μπορούμε να προσφέρουμε το καλύτερο και στους γύρω μας.

Η σχέση με την ζυγαριά είναι για πολλές γυναίκες… εφιαλτική, ειδικά το καλοκαίρι. Το να χάσουμε βάρος είναι τελικά ένας “πόλεμος” με τον εαυτό μας ή με εκείνο που θέλουν και περιμένουν οι άλλοι από εμάς;

Θα πρέπει να αδιαφορούμε εντελώς μα εντελώς γι’αυτό που θέλουν ή περιμένουν οι άλλοι από μας. Γιατί κάθε προσπάθεια για τους άλλους είναι μια χαμένη προσπάθεια. Μόνο αν αποφασίσουμε να κερδίσουμε τον πόλεμο της ζυγαριάς για μας τους ίδιους, για να έχουμε καλύτερη ζωή, υγεία και ενέργεια, τότε και μόνο τότε θα είμαστε αληθινοί νικητές. Και πιστέψτε με, αξίζουμε περισσότερο από κάθε…άλλον!

Η αυτοπεποίθηση και το χιούμορ είναι πιστεύετε καλοί σύμμαχοι σε αυτή την προσπάθεια;

Οι καλύτεροι. Αποδεχόμαστε την εικόνα μας για να μπορέσουμε να την αλλάξουμε και γελάμε με όλα όσα μας συμβαίνουν κάθε μέρα, ώστε να μην αφήσουμε τίποτα να… μας πάρει από κάτω! Όπως λέει και η Ελένη Πετρουλάκη, πρέπει να τολμάμε να ονειρευτούμε το καλύτερο και μετά να γινόμαστε το καλύτερο. Χαμόγελο και αυτοπεποίθηση λοιπόν και η ζωή μας γίνεται πιο φωτεινή!

Τι σας αρέσει να διαβάζετε;

Τα πάντα. Είμαι μανιακή αναγνώστης. Ανάλογα με την εποχή και τη διάθεση. Το βιβλίο είναι για μένα ένας τρόπος να ξεφύγω από όλους και από όλα. Απομονώνομαι και ταξιδεύω, μπαίνω στην ιστορία και γίνομαι η καλύτερη φίλη με τους ήρωες. Ένας κόσμος χωρίς βιβλία θα ήταν ένας δυστυχισμένος κόσμος! Εύχομαι σε όλους πολλά χαμόγελα και ένα όμορφο, φωτεινό καλοκαίρι!

 

Μοιραστείτε το με τους φίλους σας