Μαρία Παναγοπούλου «Βλέπω τον εαυτό μου μέσα από τα μάτια του γιου μου»

Το «Είδα τον εαυτό μου στα μάτια σου» (εκδόσεις Ωκεανός) είναι το πρώτο βιβλίο της Μαρίας Παναγοπούλου. Πρόκειται για μια αληθινή ιστορία με συνεχείς ανατροπές. Η ίδια, επιλέγοντας το κομμάτι των Μέσων Ενημέρωσης, που βρίσκεται πίσω από τις κάμερες, και διατηρώντας μεταξύ άλλων το προσωπικό της site http://www.thisismarias.com/ θεωρεί τον εαυτό της ακόμη «βρέφος» στον χώρο της συγγραφής.

Τι σας ενέπνευσε για την ιστορία του νέου σας βιβλίου «Είδα τον εαυτό μου στα μάτια σου»;

Το βιβλίο μου είναι ένα μυθιστόρημα, βασισμένο σε μία αληθινή ιστορία και όλοι οι χαρακτήρες είναι υπαρκτά πρόσωπα. Πρόκειται για μια συγκλονιστική ανθρώπινη περιπέτεια, με αστυνομική διάσταση και συνεχείς ανατροπές από εκείνες που μόνο η ίδια η ζωή μπορεί να γράψει. Μέσα στις σελίδες του «Είδα τον εαυτό μου στα μάτια σου» θίγονται θέματα όπως η λαχτάρα της μητρότητας, η δύναμη της φιλίας, οι λάθος έρωτες, οι προδοσίες, οι απαγωγές ανηλίκων, τα εγκλήματα που μπορεί να γίνουν στο όνομα της αγάπης, αλλά και ο ρόλος της μοίρας, με την μεταφυσική έννοια της, στην πορεία των ανθρώπων.

Πείτε μας δυο λόγια για τους κεντρικούς χαρακτήρες σας.

Η Μάικα και η Λιάνα, δύο παιδικές φίλες που στα 22 τους χρόνια, έχουν όλα τα εφόδια να κατακτήσουν τα όνειρά τους. Ένας μοιραίος άνδρας θα ανατρέψει τις ζωές και των δύο, με έναν τρόπο δραματικό που ξεφεύγει κατά πολύ από την απλή ερωτική προδοσία. Ο Νικόλας και ο Νικήτας, δύο άνδρες που δεν θα συναντηθούν ποτέ μεταξύ τους, αλλά οι πράξεις του ενός θα στιγματίσουν ανεξίτηλα την ψυχή του άλλου. Και η μικρή Αέλια. Που θα πέσει θύμα απαγωγής λίγες ώρες μετά την γέννησή της και θα βρεθεί στη δίνη μιας σειράς ανατροπών, γραμμένων άραγε από τη μοίρα ή από τις ανθρώπινες επιλογές;

Εσείς σε ποιον βλέπετε τον εαυτό σας;

Πριν από 26 χρόνια, είδα στα μάτια του συντρόφου μου την καλύτερη εκδοχή του εαυτού μου, την Μαρία όπως θα μπορούσε να εξελιχθεί και να γίνει. Από την στιγμή που γεννήθηκε ο γιος μας, ο Κωνσταντίνος, βλέπω πλέον τον εαυτό μου μέσα στα δικά του μάτια, όχι όμως με την εγωιστική έννοια της συνέχειας του DNA μου, αλλά με την περηφάνια ότι κατάφερα να μεγαλώσω ένα παιδί ανεξάρτητο που πλέον έχει ανοίξει τα φτερά του και διεκδικεί τα όνειρά του, έχοντας στις αποσκευές του όσα του έμαθα.

Τι σας αρέσει να διαβάζετε;

Δεν αγαπώ τα αμιγώς αισθηματικά μυθιστορήματα, αλλά πέρα από αυτά διαβάζω χωρίς αποκλεισμούς σχεδόν τα πάντα. Συνήθως καταπιάνομαι με τρία τέσσερα βιβλία ταυτόχρονα, διαφορετικού ύφους και στυλ. Αυτήν την εποχή μοιράζω τον χρόνο μου ανάμεσα στο ιστορικό μυθιστόρημα «Αναστασία η Ρωμιά Σουλτάνα» της Ελένης Κεκροπούλου, το «Καρυδότσουφλο» του Ίαν ΜακΓιούαν, το «Μια ατέλειωτη φυγή» της Αλκυόνης Παπαδάκη και το ανέκδοτο ακόμη μυθιστόρημα που έγραψαν από κοινού ο σύζυγός μου, Κώστας Χαρδαβέλλας και ο γυιος μου, Κωνσταντίνος Χαρδαβέλλας, με τίτλο «12 ΓΥΝΑΙΚΕΣ» και θα κυκλοφορήσει τις επόμενες ημέρες από τις Εκδόσεις Ωκεανός.

Ποια είναι κατά την γνώμη σας, τα τρία βασικά χαρακτηριστικά για κάποιον που θέλει να γίνει συγγραφέας;

Το βιβλίο μου εκδόθηκε στις 18 Οκτωβρίου 2017, την ημέρα των 47ων γενεθλίων μου. Είμαι ακόμη «βρέφος» στον χώρο της συγγραφής και δεν νιώθω έτοιμη να απαντήσω στην ερώτησή σας με την ιδιότητα της συγγραφέα. Ως αναγνώστρια, εκτιμώ τους συγγραφείς που έχουν κάτι ιδιαίτερο στον τρόπο γραφής τους και δεν γράφουν απλώς καλές εκθέσεις. Τους συγγραφείς που με σέβονται και δεν γεμίζουν τις σελίδες μόνο και μόνο γιατί πρέπει το έργο τους να εκδοθεί στην ημερομηνία που τους έδωσε ο εκδότης τους. Τους συγγραφείς που μέσα από τις λέξεις τους με ταξιδεύουν σε τόπους, χρόνους και συναισθήματα.

Μοιραστείτε το με τους φίλους σας

Μια σκέψη σχετικά μέ το “Μαρία Παναγοπούλου «Βλέπω τον εαυτό μου μέσα από τα μάτια του γιου μου»

Τα σχόλια είναι κλειστά.