Οι Dolce & Gabbana παρουσίασαν μια συλλογή με άρωμα Αρχαίας Ελλάδας

Η πασαρέλα αυτή τη φορά στήθηκε στην Σικελία και πιο συγκεκριμένα στο Ναό της Ομόνοιας, έναν αρχαίο ελληνικό ναό στην Κοιλάδα των Ναών του Ακράγαντα, που βρίσκεται στη νότια ακτή της Σικελίας. Φυσικά η τοποθεσία δεν επιλέχθηκε τυχαία, μιας και μέσα από αυτή τους τη συλλογή οι Dolce & Gabbana θέλησαν να πουν την ιστορία της Σικελίας δίνοντας έμφαση στις αρχαίες ελληνικές ρίζες της.

Τα looks της πασαρέλας είχαν μια ιδιαίτερη χροιά καθώς αυτή τη φορά ήταν εμπνευσμένα και από την Αρχαία Ελλάδα. Μάλιστα χάρισαν το όνομα μιας Αρχαίας Ελληνίδας Μούσας σε κάθε φόρεμα ενώ οι επιρροές του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού ήταν εμφανείς στα περισσότερα από τα σύνολα. Τα αξεσουάρ έπαιζαν επίσης σημαντικό ρόλο, μιας και δεν θα μπορούσε να περάσει απαρατήρητο το τόξο που φανταζόμαστε να κρατάει η θεά Άρτεμις, ή τα χρυσά κρόσσια που θύμιζαν κάτι από την πανοπλία της Αθηνάς.

Κεντήματα πάνω σε αραχνοϋφαντα υλικά, παγιέτες που έδιναν λάμψη, μανίκια σε σχήμα κεραμικών, και πολλά άλλα στοιχεία, μας ταξίδεψαν πίσω στο χρόνο και ζωντάνεψαν στην πασαρέλα σκηνές από τη χρυσή εποχή που οι αρχαίοι αυτοί πολιτισμοί βρίσκονταν σε άνθιση.

Μοιραστείτε το με τους φίλους σας