Υφασμάτινη μάσκα: Πως να την φοράς σωστά

Η χρήση της μάσκας είναι πλέον υποχρεωτική για όλους στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, τα νοσοκομεία και τα διαγνωστικά κέντρα. Η χρήση της όμως συστήνεται οπουδήποτε ερχόμαστε σε επαφή με κόσμο, όπως τα σούπερ μάρκετ, τα κομμωτήρια, οι τράπεζες ή τα καταστήματα που ξεκίνησαν την λειτουργία τους.

Επειδή πολλοί από εμάς θα επιλέξουμε την χρήση υφασμάτινης μάσκας, αυτές είναι οι οδηγίες που προτείνουν οι ειδικοί για την προστασία μας.

-Πρέπει να πλένετε την υφασμάτινη μάσκα κάθε φορά που τη φοράτε. Μόλις επιστρέψετε στο σπίτι, βάλτε κατευθείαν τη μάσκα στον νεροχύτη ή στο πλυντήριο. Αν δεν μπορείτε να την πλύνετε εκείνη τη στιγμή, κλείστε την καλά σε μια πλαστική σακούλα.

-Φροντίστε να μην ακουμπήσει η μάσκα τα μάτια, τη μύτη και το στόμα όταν τη βγάζετε. Αφαιρέστε τη με προσοχή όταν τη βγάζετε και πλύνετε τα χέρια σας αμέσως μετά.

Το εθνικό ινστιτούτο δημόσιας υγείας των Ηνωμένων Πολιτειών «Centers for Disease Control and Prevention – CDC» συμβουλεύει να την πλένετε στο πλυντήριο. Ρυθμίστε το στην υψηλότερη θερμοκρασία και χρησιμοποιήστε το απορρυπαντικό που βάζετε συνήθως.

Διαφορετικά, μπορείτε να την πλύνετε πολύ καλά στο χέρι με απορρυπαντικό και στη συνέχεια την τοποθετείτε σε νερό που βράζει για πέντε λεπτά. Απλώστε τη για να στεγνώσει και ύστερα σιδερώστε τη. Φυλάξτε την καθαρή μάσκα σε μια καθαρή πλαστική σακούλα, την οποία θα έχετε κλείσει καλά, μέχρι να την ξαναφορέσετε.

Πώς να βγάζετε τη μάσκα

Είναι πολύ σημαντικό να πλένετε τα χέρια σας με σαπούνι και νερό ή αντισηπτικό πριν φορέσετε τη μάσκα. Επιπλέον, όταν αφαιρείται η μάσκα, αυτό να γίνεται με συγκεκριμένο τρόπο ώστε να μην αγγίζετε το μπροστά μέρος της.

Μοιραστείτε το με τους φίλους σας