Γαλλική πλεξούδα: η τάση στα μαλλιά που είναι πάντα στη μόδα

Η γαλλική πλεξούδα είναι κάτι σαν το μικρό μαύρο φόρεμα. Δεν φεύγει ποτέ από την μόδα και είναι πάντα σικ. Αν είσαι γυναίκα και μαμά κόρης, πρέπει να έχεις κάποιες βασικές γνώσεις κομμωτικής, για να μην νιώθεις ένα μικρό τσιμπηματάκι ζήλιας, κάθε φορά που βλέπεις τις συμμαθήτριες της κόρης σου με εντυπωσιακές πλεξούδες από τα χεράκια της μαμάς τους ή τις δικές σου φίλες με εντυπωσιακά μαλλιά. Μάθε και’συ να κάνεις γαλλικές πλεξούδες, δεν είναι δύσκολο, μην φοβάσαι δεν θα… τ’ακούσεις τα γαλλικά σου!

Ακολούθησε τα βήματα:

Χτένισε καλά τα μαλλιά, ώστε να είναι απαλά, χωρίς κομπάκια.

Μάζεψε μια τούφα μαλλιών στην κορυφή του κεφαλιού και χώρισέ την σε τρία ίσα μέρη. Κράτα το δεξί μέρος με το δεξί σου χέρι, το αριστερό μέρος με το αριστερό χέρι και το μεσαίο μέρος με τον αντίχειρα και ένα ακόμα δάχτυλο οποιουδήποτε χεριού.

Για να ξεκινήσεις το πλέξιμο, «σταύρωσε» το δεξί μέρος με το μεσαίο και μετά επανέλαβε την κίνηση αυτή με το αριστερό μέρος, ισιώνοντας με τα δάχτυλα τα μαλλιά, καθώς προχωράς προς τα κάτω. Φρόντισε να «πλέκεις» τις τούφες μεταξύ τους σχετικά σφιχτά, διαφορετικά η πλεξούδα σου θα είναι πολύ χαλαρή.

Κάθε φορά που επαναλαμβάνεις την «σταυρωτή» κίνηση με κάθε δεξιά τούφα, μάζευε λίγα περισσότερα μαλλιά από την δεξιά μεριά και πρόσθετέ τα στην τούφα αυτή. Τη μεγαλύτερη αυτή τούφα θα την «σταυρώνεις» κάθε φορά με τη μεσαία.

Το ίδιο πρέπει να κάνεις και με την αριστερή μεριά.

Στο τελείωμα πιάσε τα μαλλιά σφιχτά με ένα λαστιχάκι και voila είσαι έτοιμη!

Μοιραστείτε το με τους φίλους σας