Λάθη στο μακιγιάζ που μας κάνουν να δείχνουμε κουρασμένες…

από την Fani make up artist

http://www.facebook.com/Fani-make-up-artist-114924181861849/

Γυναίκες είμαστε και έχουμε ξοδέψει ώρες ατελείωτες μπροστά στον καθρέφτη για να γίνουμε όμορφες και επιθυμητές. Όμως μήπως κάτι πάει στραβά και δεν επιτυγχάνεται ο στόχος; Αντίθετα δείχνουμε κουρασμένες και ταλαιπωρημένες; Τι όμως κάνουμε λάθος;

Ενυδάτωση

Πρώτος κανόνας και αυστηρά απαράβατος είναι η ενυδάτωση του προσώπου μας. Τι σημαίνει όμως ενυδάτωση; Με απλά λόγια να δώσουμε υγρασία και τροφή στο δέρμα μας που τόσο πολύ διψάει. Όσο περισσότερο νερό του δώσουμε τόσο πιο ελαστικό θα είναι και δεν θα χάσει την φωτεινότητα του και θα το προστατέψουμε από τις ανεπιθύμητες ρυτίδες. Και το σημαντικότερο όλων, θα στρώσει το foudation τέλεια, χωρίς να σπάσει την επόμενη ώρα.

Η σωστή επιλογή foudation

Η επιλογή μας στο make up είναι πολύ σημαντική. Η σωστή απόχρωση είναι το άλφα και το ωμέγα. Δεν διαλέγουμε ποτέ όταν υπάρχει χαμηλό φως. Πάντα τσεκάρουμε την επιλογή μας σε φυσικό φωτισμό, σε παράθυρο, ακόμα καλύτερα βγείτε στο μπαλκόνι. Κάνοντας την λάθος επιλογή αμέσως θα δείξουμε κουρασμένες και όχι φυσικές και όμορφες.

Concealer με μέτρο…

Το Concealer μπορεί να μας βοηθήσει να καλύψουμε τις ατέλειες μας, αλλά μπορεί και να μας βαρύνει και τελικά να έχουμε αντίθετα αποτελέσματα. Έτσι το τοποθετούμε ταμποναριστά και με προσοχή στην ποσότητα.

Φρύδια

Τι κακό έχουν παθει όλες με τα πολύ έντονα φρύδια; Δε λέω να επεμβαίνουμε φτιάχνοντας τα, αλλά έχει παραγίνει το πολύ σκούρο και παχύ φρύδι. Μην διαλέγετε πολύ σκούρα μολύβια για τον σχηματισμό τους. Διαλέξτε την ίδια απόχρωση και απλά γεμίστε τα. Μην τα ζωγραφίζετε. Θα δείχνουν ψεύτικα και αστεία.

Mascara

Είμαστε κουρασμένες και άυπνες; Είμαστε πάνω από 40; Μη το παρακάνετε με τις στρώσεις της μάσκαρας. Και φυσικά ποτέ δεν βάφουμε τις κάτω βλεφαρίδες. Θα μας τονίσει την κούραση και θα δείχνουμε ηλικιακά μεγαλύτερες.

Τέλος, ένα πράγμα πρέπει οι γυναίκες να έχουν στο μυαλό τους: Όσο λιγότερα, τόσο καλύτερα.

Μοιραστείτε το με τους φίλους σας