Τι να κάνεις αν κάηκες από τον ήλιο

Έβαλες αντιηλιακό, δεν κάθισες ώρες στον ήλιο και προτίμησες να καθίσεις κάτω από την ομπρέλα τις πιο επικίνδυνες ώρες της ημέρας αλλά κάηκες από τον ήλιο! Μάθε πώς θα το αντιμετωπίσεις αποτελεσματικά και γρήγορα.

1. Πιες πολύ νερό

Το σώμα μας χάνει πολλά υγρά όταν είναι υπερθερμασμένο πράγμα που συμβαίνει και όταν καείς από τον ήλιο. Είναι, λοιπόν, απαραίτητο να αναπληρώσεις την χαμένη ενυδάτωση με ένα μεγάλο ποτήρι κρύο νερό όταν παρατηρείς ότι η επιδερμίδα σου υποφέρει αλλά και μετά από μεγάλη έκθεση στον ήλιο.

2. Βάλε πάγο

Χρησιμοποίησε μια κρύα κομπρέσα για να απομακρύνεις το πρήξιμο και να κατεβάσεις την θερμοκρασία της επιδερμίδας σου. Πάρε μια παγοκύστη, τύλιξε την με μια πετσέτα για να μην ακουμπήσεις τον πάγο κατευθείαν στην περιοχή και σίγουρα θα νιώσεις καλύτερα.

3. Πάρε ένα αντιφλεγμονώδες

Αν νιώθεις δυσφορία ή πόνο ή παρατηρείς πρήξιμο πάρε ένα αντιφλεγμονώδες για να το αντιμετωπίσεις.

4. Κάνε χλιαρό μπάνιο

Απόφυγε το κρύο νερό και κάνε ένα χλιαρό ντους για να απομακρύνεις κάθε ίχνος αντιηλιακών προϊόντων, άμμου και ιδρώτα πριν βάλεις ενυδατική. Πρόσεχε όμως: μην τρίψεις το δέρμα σου, θα κάνεις τα πράγματα χειρότερα.

5. Τι θα κάνεις αν ξεφλουδίζεις;

Μην αφαιρείς την επιδερμίδα που ξεφλουδίζει και άφησε το δέρμα σου να επανέλθει φυσιολογικά. Αν δεν ακολουθήσεις αυτή την συμβουλή μπορεί να δημιουργήσεις σημάδια που δύσκολα θα καταφέρεις να εξαφανίσεις στο μέλλον.

Μοιραστείτε το με τους φίλους σας