Φρόντισε το πρόσωπο σου μετά το καλοκαίρι με φυσικούς τρόπους

από την Fani make up artist

http://www.facebook.com/Fani-make-up-artist-114924181861849/

Το καλοκαίρι έφτασε στο τέλος του. Οι διακοπές για όλους μας  έχουν αφήσει  μια γλυκιά ανάμνηση. Όμως η καθημερινή έκθεση στον ήλιο, οι υψηλές θερμοκρασίες και η θάλασσα, έχουν αφήσει  κάποια σημάδια στην επιδερμίδα μας. Ξηρότητα, πανάδες και αφυδάτωση είναι κάποια από αυτά. Είναι επιτακτική η ανάγκη για εντατική φροντίδα για να γίνει πάλι η επιδερμίδα μας λαμπερή και φωτεινή…

1ο ΒΗΜΑ
Καθαρισμός προσώπου

Πολύ σημαντικό το πρώτο βήμα του καθαρισμού του προσώπου. Γιατί απομακρύνουμε τα νεκρά κύτταρα και αποκτούμε λαμπερή και καθαρή επιδερμίδα χωρίς σμήγμα και σημάδια. Η πιο απλή τεχνική είναι με υδρατμούς, πάνω από μια κατσαρόλα με νερό που βράζει για 2 με 3 λεπτά… Όταν το δέρμα σου θα έχει μαλακώσει αρκετά, μπορείς να αφαιρέσεις με προσοχή μαύρα στίγματα και σπυράκια από τη μύτη, το σαγόνι και το μέτωπό σου.
Μετά πρέπει να ακολουθήσει η μάσκα που θα περιλαμβάνει πολτό από ένα ολόκληρο, καθαρισμένο αβοκάντο και μία κουταλιά ελαιόλαδο. Θα εφαρμόσεις την πάστα των δύο παραπάνω στο πρόσωπό σου και θα περιμένεις 20 λεπτά μέχρι να δράσει.

2ο Βημα
Απολέπιση

Επίσης πολύ σημαντικό βήμα μετά τον καθαρισμό καθώς βοηθάει στην απομάκρυνση όλων των νεκρών κυττάρων.
Στο συγκεκριμένο στάδιο, καλύτερα να χρησιμοποιήσεις ένα homemade scrub από χυμό λεμονιού, ζάχαρη, ελαιόλαδο και μέλι. Μία κουταλιά από όλα τα παραπάνω και μία κούπα λεμόνι, είναι το μείγμα με το οποίο θα τρίψεις απαλά το πρόσωπό σου κάνοντας κυκλικές κινήσεις και επιμένοντας στη μύτη και το σαγόνι. Άφησε για πέντε λεπτά το scrub να δράσει και στη συνέχεια ξέπλυνέ το με άφθονο κρύο νερό.
 
3ο ΒΗΜΑ
Ενυδάτωση

Μέσα από τον καθαρισμό που προηγήθηκε με τον ατμό και την απολέπιση, το δέρμα σου αφυδατώθηκε. Η εφαρμογή μίας ενυδατικής κρέμας κατάλληλης για τον τύπο της επιδερμίδας σου, είναι η ανακούφιση που αναζητούσε το δέρμα σου.

Αυτά τα 3 απλά βήματα που όλοι μπορείτε να τα κάνετε στο σπίτι σας με υλικά που όλοι έχετε δεν  θα σας κοστίσει τίποτα. Με αυτούς τους φυσικούς τρόπους θα δώσετε την λάμψη και την υγεία στο δέρμα σας!

Μοιραστείτε το με τους φίλους σας