3 λάθη που κάνεις όταν πλένεις το πρόσωπό σου

Αν η όψη σου τα πρωινά φαίνεται κουρασμένη και ταλαιπωρημένη, δες τι πρέπει να αλλάξεις στην ρουτίνα σου προκειμένου να σηκώνεσαι με λαμπερή επιδερμίδα.

Το ιδανικό καθαριστικό προσώπου

Κάνε μια καλή έρευνα αγοράς με σκοπό να βρεις το ιδανικό προϊόν για την δική σου επιδερμίδα. Επέλεξε ένα καθαριστικό με ελαφριά υφή αν έχεις ευαίσθητη επιδερμίδα, ένα με σαλικυλικό οξύ αν έχεις ακμή ή λιπαρό δέρμα και ένα με ενυδατικά συστατικά αν εμφανίζεις ξηρότητα. Τα μαντηλάκια καθαρισμού θα σου φανούν χρήσιμα όταν βιάζεσαι λίγο πριν τη βραδινή σου έξοδο, αλλά ποτέ μην τα χρησιμοποιείς στην βασική ρουτίνα της καθημερινότητάς σου.

Ντεμακιγιάζ, αυτός ο άγνωστος

Η χειρότερη ενέργεια που μπορείς να κάνεις στο πρόσωπό σου είναι να μην ξεβάφεσαι. Καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας οι πόροι του προσώπου σου ανοίγουν για να αποβάλλουν όλα τα περιττά στοιχεία που έχουν συσσωρευτεί κατά την ημέρα. Όταν κοιμάσαι με μακιγιάζ, οι πόροι «βουλώνουν» με αποτέλεσμα αυτή η διαδικασία να μπλοκάρεται. Ως συνέπεια, οι πόροι φράζουν και διαστέλλονται, το πρόσωπό σου γίνεται θαμπό ενώ παράλληλα εντείνονται οι γραμμές έκφρασης.

Με μέτρο 

Ο υπερβολικός καθαρισμός του προσώπου σου μπορεί να φανεί επιζήμιος για την επιδερμίδα. Καθάρισε καλά το πρόσωπό σου το πρωί, για να αποβάλλεις όλη την περιττή ποσότητα της κρέμας νυχτός και άλλη μια φορά το βράδυ.

Μοιραστείτε το με τους φίλους σας