4 απαραίτητα συστατικά που πρέπει να αναζητάς στα προϊόντα ομορφιάς σου

Η αναζήτηση των προϊόντων που ανταποκρίνονται στις ανάγκες της επιδερμίδας σου δεν είναι εύκολη υπόθεση. Τα παρακάτω συστατικά θα σου χαρίσουν αψεγάδιαστη επιδερμίδα κάθε εποχή.

Πεπτίδια
Τα πεπτίδια είναι μικρές αλυσίδες αμινοξέων που ενεργοποιούν τα κύτταρα της επιδερμίδας ώστε εκείνα να δρουν πιο αποτελεσματικά. Τρέφουν την επιδερμίδα και της χαρίζουν νεανική όψη. Υπάρχουν εξειδικευμένα πεπτίδια για κάθε ανάγκη της επιδερμίδας: από την ευαισθησία και τις κοκκινίλες μέχρι τις λεπτές γραμμές και τις πανάδες και οι ειδικοί συνιστούν να τα χρησιμοποιούμε σε συνδυασμό με άλλα προϊόντα αφού μπορεί να τα κάνουν ακόμα πιο δραστικά.

Ρετινοειδή
Ο όρος αυτός καλύπτει όλες τις μορφές βιταμίνης Α, από τις πιο δραστικές μέχρι αυτές που θα συναντήσεις σε οικονομικά προϊόντα του εμπορίου. Θα έχεις σίγουρα ακούσει να γίνεται λόγος για την ρετινόλη που βοηθά στην ανανέωση των κυττάρων και φέρνει στην επιφάνεια υγιή κύτταρα που με την σειρά τους λειαίνουν τις ρυτίδες, τις ουλές και τις δυσχρωμίες. Βοηθούν επίσης στην καταπολέμηση της ακμής και προλαμβάνουν την πρόωρη γήρανση της επιδερμίδας αρκεί να θυμάσαι τον βασικό κανόνα: όταν βάλεις τα ρετινοειδή στην ρουτίνα σου δεν πρέπει να παραλείπεις την αντηλιακή προστασία.

Βιταμίνη C
Το συστατικό με την ισχυρή αντιοξειδωτική δράση είναι must για τέλεια επιδερμίδα. Προλαμβάνει την μείωση του κολλαγόνου, προστατεύει από φθορές λόγω ηλιακής ακτινοβολίας και ρύπανσης της ατμόσφαιρας και δίνει ομοιόμορφη όψη στην επιδερμίδα.

Ένζυμα
Τα ένζυμα είναι τοπ τάση στην απολέπιση προσώπου και σώματος, αφού σε αντίθεση με τα οξέα όπως ΒΗΑ και ΑΗΑ, απομακρύνουν μόνο τα νεκρά κύτταρα από την επιδερμίδα με αποτέλεσμα να αποφεύγεις κοκκινίλες και ερεθισμούς. Βοηθούν στην διατήρηση υγιούς μικροβιώματος στην επιδερμίδα αλλά πρέπει να τα χρησιμοποιείς μια με δύο φορές την εβδομάδα, αφού και με αυτά υπάρχει ρίσκο υπερβολικής απολέπισης που αφήνει την επιδερμίδα εκτεθειμένη σε βλαβερούς εξωτερικούς παράγοντες.

Μοιραστείτε το με τους φίλους σας