5 συμβουλές για υπέροχη επιδερμίδα μετά τον ήλιο

Για να χαρείς τις διακοπές σου με επιδερμίδα που ακτινοβολεί από υγεία δώσε βάση στις παρακάτω συμβουλές και είσαι πανέτοιμη.

Ενυδατώσου!

Παρά την ζέστη, την υγρασία και τον ιδρώτα η επιδερμίδα εξακολουθεί να έχει ανάγκη την ενυδάτωση. Δεν έχει σημασία ο τύπος επιδερμίδας σου ή η λιπαρότητα που παρατηρείς κατά την διάρκεια της ημέρας. Παραλείποντας εντελώς την ενυδατική σου κρέμα μόνο κακό κάνεις στην επιδερμίδα σου.

Βιταμίνη C παρακαλώ!

Η βιταμίνη C πρόκειται για συστατικό που πρέπει να περιέχει η ρουτίνα σου όλο το χρόνο αλλά το καλοκαίρι είναι ακόμα πιο σημαντική. Η χρήση της σε βοηθά να προλάβεις πανάδες και δυσχρωμίες λόγω της έκθεσης στον ήλιο, προλαμβάνει τις λεπτές γραμμές και βοηθά στην παραγωγή κολλαγόνου ενώ παράλληλα σου χαρίζει πολύτιμα αντιοξειδωτικά.

Απολέπιση

Φρόντισε να κάνεις την απολέπιση κομμάτι της ρουτίνας σου σε συχνότερη βάση από ότι τον χειμώνα, π.χ. 3-4 φορές την εβδομάδα.

Όχι στην υπερβολική ηλιοθεραπεία

Καπέλα, μαντήλια, αντιηλιακό και γυαλιά γίνονται οι καλύτεροι φίλοι της επιδερμίδας σου στις διακοπές αφού σε προστατεύουν ακόμα περισσότερο από τις βλαβερές ακτινοβολίες. Απόφυγε την έκθεση στον ήλιο, αναζήτησε σκιά όσο περισσότερο μπορείς και μην παραλείπεις την after sun περιποίηση της επιδερμίδας σου κάθε μέρα.

Πιο σύντομο μπάνιο

Για να μην αισθανθείς την επιδερμίδα σου ξηρή και ταλαιπωρημένη περιόρισε την διάρκεια του μπάνιου σε 5′ την φορά και απόφυγε το πολύ ζεστό νερό.

 

Μοιραστείτε το με τους φίλους σας