Για μια κομψή σιλουέτα ακολούθησε τις παρακάτω συμβουλές

Αν θέλεις να διατηρείς μια κομψή σιλουέτα τότε πρέπει να ακολουθήσεις τις παρακάτω συμβουλές, χωρίς να χρειαστεί να καταφύγεις σε στερήσεις και υπερβολές.

Ναι στα φρέσκα λαχανικά
Οι αδύνατες και υγιείς γυναίκες καθημερινά καταναλώνουν σπανάκι, μπρόκολο, λάχανο και άλλες πράσινες τροφές. Επίσης φτιάχνουν τις σαλάτες τους την ώρα του φαγητού και δεν αγοράζουν ποτέ έτοιμες.

Πρωτεΐνη
Την βρίσκεις σε τροφές όπως το κοτόπουλο (κατά προτίμηση ελευθέρας βοσκής), ο σολομός, οι φακές, τα φασόλια. Αποφεύγεις όμως να τρως συχνά κόκκινο κρέας.

Όχι στη ζάχαρη
Δεν είναι τυχαίο που οι κομψές γυναίκες την έχουν αφαιρέσει εντελώς από τη διατροφή τους. Αντίθετα, δίνουν γλυκιά γεύση στον καφέ ή το γλυκό με οργανικό μέλι, ζάχαρη καρύδας, σιρόπι σφενδάμου.

Ενδίδεις σε πειρασμούς
Ακολούθα τον κανόνα 80/20, δηλαδή 80% υγιεινή διατροφή και 20% ό,τι θέλεις. Έτσι διατηρείς την ισορροπία σου υποκύπτοντας σε πίτσα, μαύρη σοκολάτα, κρασί και άλλες λιχουδιές.

Αγάπα το σώμα σου
Η υγιεινή διατροφή είναι πάνω απ’όλα στάση ζωής. Γι’ αυτό μην πιέζεις ποτέ τον εαυτό σου, απόλαυσε το φαγητό διατηρώντας έτσι και μια ψυχική ισορροπία.

Photos pinterest.com

Μοιραστείτε το με τους φίλους σας