Κάνε ένα ζεστό αφρόλουτρο για να χάσεις θερμίδες

Θέλετε να είστε fit, αλλά κάποιες μέρες δεν έχετε το χρόνο, ούτε την διάθεση για εντατική γυμναστική; Παρόμοια οφέλη μπορεί να σας προσφέρει και ένα ζεστό αφρόλουτρο, σύμφωνα με νέα μελέτη που διεξήγαγε το βρετανικό Πανεπιστήμιο του Λάφμπορο.

Όπως ανακάλυψαν οι ερευνητές, οι εθελοντές που έκαναν ποδήλατο σε μέτρια ταχύτητα για μία ώρα έκαψαν τον ίδιο αριθμό θερμίδων με εκείνους που απλά χαλάρωσαν σε μια μπανιέρα με νερό σε θερμοκρασία 40 βαθμών Κελσίου. Επίσης και οι δύο ομάδες συμμετεχόντων κατάφεραν να μειώσουν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα (ένδειξη καλύτερου μεταβολισμού).

Σύμφωνα με τους ειδικούς, σε πολύ υψηλές ή πολύ χαμηλές θερμοκρασίες αυξάνονται οι χτύποι της καρδιάς και το κυκλοφορικό σύστημα λειτουργεί στο φουλ, γεγονός που ίσως εξηγεί την ευεργετική δράση του θερμού νερού στο σώμα μας. Αυτό δεν σημαίνει βέβαια ότι ένα αφρόλουτρο μπορεί να αντικαταστήσει την άσκηση, ωστόσο μπορεί να δράσει συμπληρωματικά, ιδιαίτερα στο τέλος μιας έντονης ημέρας, όταν το τελευταίο που θέλετε να κάνετε είναι να βρεθείτε σε μια αίθουσα γυμναστηρίου με πολύ κόσμο και δυνατή μουσική.

Μοιραστείτε το με τους φίλους σας