5 λόγοι για να βάλεις την γυμναστική στην ζωή σου

Το να χάσεις βάρος δεν είναι ο μόνος λόγος για να γυμναστείς. Τα οφέλη μιας καλής προπόνησης, ακόμη και μισής ώρας περπάτημα, είναι πολλά περισσότερα. Ας δούμε 5 από αυτά.

Οστεοπόρωση; Όχι εγώ!

Η σωστή και συστηματική προπόνηση με βάρη ενδυναμώνει τα οστά με αποτέλεσμα να έχεις λιγότερες πιθανότητες να πάθεις οστεοπόρωση σε μεγαλύτερη ηλικία.

Καθημερινότητα δίχως άγχος

Η άσκηση σου επιτρέπει να «αποδράσεις» από την πραγματικότητα έστω και για λίγη ώρα μειώνοντας τα επίπεδα κορτιζόλης (της ορμόνης του στρες, δηλαδή) στον οργανισμό. Αισθάνεσαι καλά με τον εαυτό σου και καταναλώνεις και θερμίδες.

Καλή διάθεση

Οι ενδορφίνες, οι ορμόνες που πλημμυρίζουν το σώμα μετά από ένα αποτελεσματικό workout θα σε κάνουν να νιώσεις χαρούμενη, ειδικά σε περιόδους που η διάθεσή σου δεν είναι στα καλύτερά της. Θα νιώθεις πιο παραγωγική, ήρεμη και γεμάτη ενέργεια.

Η σωστή στάση σώματος

Αν δουλεύεις σε γραφείο, η στάση του σώματός σου σίγουρα υποφέρει. Εντάσσοντας την γυμναστική στην καθημερινότητά σου θα κάνεις καλό στο σώμα σου και θα βάλεις τέλος στον πόνο στην μέση και τον αυχένα.

Καλύτερος ύπνος

Μια καλή προπόνηση θα σε βοηθήσει να αποκοιμηθείς γρηγορότερα και καλύτερα με αποτέλεσμα να νιώθεις φρέσκια και γεμάτη ενέργεια το επόμενο πρωί.

 

Μοιραστείτε το με τους φίλους σας