Μαμά, έλα να βάψουμε τ’αυγά!

Τη Μεγάλη Πέμπτη, ως είθισται, βάφουμε τα Πασχαλινά μας αβγά. Σίγουρα το κλασσικό κόκκινο είναι η βασική μας επιλογή, τι γίνεται όμως με τα παιδιά που θέλουν να φτιάξουν μόνα τους κάτι ξεχωριστό; Αφήστε τα να συμμετέχουν στην διαδικασία και να βάψουν τα αυγά. Αυτό θα τα βοηθήσει όχι μόνο στη φαντασία τους αλλά και στην αυτοπεποίθησή τους αφού θα νιώσουν πως στηρίζεστε στις δημιουργίες τους για το Πασχαλινό τραπέζι.

Κόψτε χαρτόνια, κάντε πασχαλινές δημιουργίες επάνω, όπως κουνελάκια αλλά και αφαιρετικά, πολύχρωμα σχέδια. Υπάρχουν ειδικά χρώματα, μη τοξικά, που μπορείτε να χρησιμοποιείσετε για να ζωγραφίσετε τα πασχαλινά αυγά. Αλλά και χρωματιστοί μαρκαδόροι. Θα χρειαστεί επίσης βαμβάκι και λίγο λάδι.

Αν δεν θέλετε να τα βάψετε ολόκληρα, προσθέστε μερικά ανθάκια στο λευκό αυγό και βάλτε τα όλα μαζί σε ένα όμορφο καλάθι. Το μόνο που θα χρειαστείτε, είναι αυγά και χαρτιά γκοφρέ. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε χρώματα ζαχαροπλαστικής ή πολύχρωμη τρούφα. Μια άλλη επιλογή είναι να κόψετε φυλλαράκια, να τα τοποθετήσετε πάνω στα αυγά σας και να τα τυλίξετε με ένα παλιό καλσόν. Δέστε την πάνω άκρη με μία κλωστούλα και αφήστε τα για λίγα λεπτά μέσα στη βαφή αυγών.

Φέτος λοιπόν σας προτείνουμε να αφήσετε στην άκρη την τελειότητα και να εμπιστευτείτε τα παιδιά σας στο βάψιμο των Πασχαλινών αβγών. Το σίγουρο είναι ότι θα το διασκεδάσετε!

 

Μοιραστείτε το με τους φίλους σας