Πάμε να παίξουμε στο χιόνι μαμά;

Ποιος δεν αγαπάει το χιόνι; Κάνει κρύο αλλά θέλουμε να βγούμε να το πιάσουμε. Να απολαύσουμε τις νιφάδες που πέφτουν αρμονικά πάνω μας. Ο ήχος του χιονιού όταν περπατάμε πάνω στο… απάτητο. Το διασκεδάζουμε και πόσο μάλλον τα παιδιά. Ντυνόμαστε ζεστά και βγαίνουμε γρήγορα για παιχνίδι.

Ντύνουμε τα παιδιά σωστά, γιατί με το παιχνίδι θα ιδρώσουν και κατά συνέπεια θα κρυολογήσουν. Η μέθοδος “κρεμμύδι” βοηθάει πολύ! Επιλέξτε πολλά και ελαφριά ρούχα παρά λίγα και βαριά, για να έχετε την ευχέρεια να τα αφαιρείτε σε περίπτωση που τα παιδιά ζεσταθούν. Τα ζιβάγκο μπλουζάκια είναι μια καλή λύση. Για παντελονάκι προτιμήστε φόρμες κι όχι τζιν, γιατί το τζιν ύφασμα παγώνει και κρατάει το κρύο. Σκουφάκια και γάντια είναι απαραίτητα.

Στα απαραίτητα και οι γαλότσες για να μην γλυστράνε και για να μην βρέχονται τα πόδια τους. Μπορείτε να έχετε μαζί σας μερικά ζευγάρια στεγνές κάλτσες γιατί θα χρειαστούν. Ο παγωμένος αέρας κι οι χαμηλές θερμοκρασίες μπορεί να προκαλέσουν ξηρότητα και αφυδάτωση, οπότε μια ενυδατική κρέμα στα σημεία που είναι εκτεθειμένα στον αέρα, είναι ιδανική. Ώρα λοιπόν, για χιονάνθρωπο!

Μοιραστείτε το με τους φίλους σας