Σ’έπιασε η Άνοιξη; Ώρα να την χαρείς με τα παιδιά σου

Η Άνοιξη είναι εδώ. Το μυρίζεις στην ατμόσφαιρα. Αισθάνεσαι τον ήλιο στο πρόσωπο σου που αρχίζει να γίνεται πιο καυτός. Τα παιδιά σου σταδιακά βαριούνται να διαβάσουν. Ζητάνε βόλτες, κοντομάνικα και παγωτό. Η Άνοιξη έχει ήδη μπει για τα καλά και τα μικρά σου το ξέρουν καλύτερα. Ώρα να χαρείς και’συ μαζί τους!

Πάμε τσάρκα 

Βγάλτε ξανά τα ποδήλατα στον δρόμο και κάντε βόλτες στο πάρκο, στην γειτονιά, σε ένα κοντινό δασάκι. Μπορείτε να το κάνετε ακόμα κι αν είναι μια καθημερινή, ακόμα κι αν αυτό σημαίνει μια μικρή κοπάνα από κάποια δραστηριότητα, δεν είναι κακό.

Ζωάκια στην ζωή σας

Κουνελάκι, σκυλάκι, γατάκι, πουλάκι ή ψαράκι, εξαρτάται από το τι θέλουν τα παιδιά αλλά και από τις δυνατότητες του σπιτιού και της καθημερινότητάς σας. Τα ζώα είναι ιδανικά για την ψυχοσωματική ανάπτυξη των παιδιών. Και δεν είναι ανάγκη να αγοράσετε, μπορείτε να υιοθετήσετε, υπάρχουν τόσα αδέσποτα που χρειάζονται αγάπη.

Ώρα για φύτεμα

Αγοράστε σπόρους, γλαστράκια, λερώστε τα χέρια σας με το χώμα. Υπάρχουν ιδανικά φτιαράκια και τσουγκράνες για παιδιά στο εμπόριο. Μεταφέρετέ τα στο μπαλκόνι, στην αυλή ή στον κήπο εάν έχετε και επιδοθείτε στην κηπουρική. Μην ξεχάσετε κάθε βδομάδα να παρατηρείτε πόσο μεγαλώνουν τα σποράκια σας. Τα παιδιά θα το καταδιασκεδάσουν ενώ έτσι θα μάθουν την υπευθυνότητα και φυσικά θα αγαπήσουν τη φύση.

Βαρεμάρα η… μισή αρχοντιά

Η βαρεμάρα δεν είναι μόνο προνόμιο του καλοκαιριού. Είναι και του σαββατοκύριακου, είναι και αυτών των απογευμάτων που δεν περνάνε με τίποτα. Καθίστε για λίγο και μην κάνετε τίποτα, κάποιες φορές χρειάζεται και αυτό, για μια μικρή ανασυγκρότηση του εαυτού μας.

 

Μοιραστείτε το με τους φίλους σας