Η ευνοούμενη

Σκηνοθεσία: Γιώργος Λάνθιμος

Πρωταγωνιστούν: Ολίβια Κόλμαν, Ρέιτσελ Βάις, Έμα Στόουν, Νίκολας Χουλτ

Αρχές του 18ου αιώνα. Η Αγγλία βρίσκεται σε πόλεμο με τους Γάλλους. Παρόλα αυτά, οι αγώνες πάπιας και η κατανάλωση ανανά βρίσκονται στο απόγειο τους. Η φιλάσθενη Βασίλισσα Άννα βρίσκεται στο θρόνο και η στενή της φίλη Λαίδη Σάρα κυβερνά τη χώρα στη θέση της, ενώ ταυτόχρονα φροντίζει για την υγεία της Άννας και το απρόβλεπτο ταπεραμέντο της. Όταν μια νέα υπηρέτρια, η Άμπιγκεϊλ φτάνει, η γοητεία της την κάνει αμέσως αγαπητή στη Σάρα. Η Σάρα την παίρνει υπό την προστασία της και η Άμπιγκεϊλ βρίσκει μια ευκαιρία να επιστρέψει στις αριστοκρατικές της ρίζες. Καθώς οι τακτικές του πολέμου καταναλώνουν όλο το χρόνο της Σάρα, η Άμπιγκεϊλ παίρνει τη θέση της Σάρα ως η συντροφιά της Βασίλισσας. Η φιλία τους της δίνει την ευκαιρία να κάνει πραγματικότητα τις φιλοδοξίες της και δεν θα αφήσει καμία γυναίκα, καμία πολιτική και κανένα κουνέλι να σταθούν εμπόδιο στο δρόμο της…

Η Ρέιτσελ Βάις και η Έμα Στόουν είναι εξαιρετικά ευφυείς και η ερμηνεία της Ολίβια Κόλμαν δεν είναι τίποτα λιγότερο από τέλεια. Οι τρεις πρωταγωνίστριες δίνουν συναρπαστικές ερμηνείες που είναι δύσκολο να επιτευχθούν. Ο Γιώργος Λάνθιμος διατηρεί μια απαισιόδοξη άποψη για την ανθρώπινη φύση, εδώ με ένα άγγιγμα βρετανικής λάμψης, προσαρμόζοντας την ιστορία της ιδιότροπης βασίλισσας τόσο στα στοιχεία της κωμωδίας, όσο και της τραγωδίας.

Με το λαμπρό και δραματικό σενάριό της, τους έντονους διαλόγους, τις εξαιρετικές ερμηνείες, την υπέροχη παραγωγή και την όμορφη κινηματογράφιση, μπορεί “Η ευνοούμενη” να είναι ιδανική για ένα πιο ανοιχτόμυαλο κοινό, αλλά πρόκειται για μια τόσο όμορφη ταινία που είναι η πρώτη μου επιλογή για το Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας.

Μοιραστείτε το με τους φίλους σας