Μεσοκαλόκαιρο

Σκηνοθεσία: Άρι Άστερ

Πρωταγωνιστούν: Φλόρενς Πιου, Τζακ Ρέινορ, Γουίλιαμ Τζάκσον Χάρπερ, Βίλχελμ Μπλόμγκραν, Άρτσι Μαντέκι

Η Ντάνι και ο Κρίστιαν είναι ένα νεαρό ζευγάρι από την Αμερική, του οποίου η σχέση είναι υπό διάλυση. Όμως, μετά από μία οικογενειακή τραγωδία που ταράζει την Ντάνι, το πένθος τους φέρνει πάλι κοντά και η Ντάνι αυτοπροσκαλείται σε ένα ταξίδι του Ντάνι με τους φίλους του σε ένα μοναδικό στο είδος του φεστιβάλ που λαμβάνει χώρα το μεσοκαλόκαιρο σε ένα απομονωμένο σουηδικό χωριό. Αυτό που ξεκινάει σαν μία ανέμελη καλοκαιρινή περιπέτεια σε ένα ηλιόλουστο καταφύγιο, παίρνει νοσηρή τροπή, όταν οι κάτοικοι του χωριού προσκαλούν τους καλεσμένους να συμμετέχουν σε εορτασμούς που μεταμορφώνουν αυτόν τον παράδεισο σε ένα όλο και πιο ανησυχητικό και ενοχλητικό μέρος.

Το “Μεσοκαλόκαιρο” λαμβάνει χώρα κυρίως στη Σουηδία, αλλά στον πυρήνα του είναι μια αμερικάνικης αισθητικής ταινία τρόμου. Πρόκειται για ένα φιλμ για την αυτοκτονία, την παραφροσύνη, το γραφικό γυμνό, τη θρησκευτική υστερία και το είδος γκροτέσκων εικόνων που δεν υπάρχουν για άλλο λόγο παρά για να προκαλέσουν σοκ. Αν και δεν φτάνει το υψηλό επίπεδο της προηγούμενης ταινίας του Άρι Άστερ, εξακολουθεί να είναι καλή.

Είναι μια σκοτεινή φρίκη (αν και γυρισμένη σε έντονο ηλιακό φως), γεμάτη ανησυχητικές εικόνες που θα σας ακολουθήσουν στο σπίτι και πιθανόν θα κατοικήσουν τους εφιάλτες σας. Η ταινία τονίζει όλα όσα πρέπει να φοβάσαι στο φως της ημέρας και ο σκηνοθέτης έχοντας ένα μέτριο υλικό στα χέρια του, το προωθεί με κάθε τρόπο και τα αποτελέσματα είναι εκπληκτικά. Μια ταινία τρόμου που πρέπει να δείτε.

Μοιραστείτε το με τους φίλους σας