Μια μικρή χάρη (2018)

Σκηνοθεσία: Πολ Φέιγκ

Πρωταγωνιστούν: Μπλέικ Λάιβλι, Άνα Κέντρικ, Ρούπερτ Φρεντ

Η Στέφανι, μια μαμά «vlogger», αναζητά την αλήθεια πίσω από την εξαφάνιση της καλύτερης της φίλης, της Έμιλι. Η Έμιλι ένα πρωινό της τηλεφωνεί και της ζητάει μια μικρή χάρη, να παραλάβει η Στέφανι τον γιο της από το σχολείο μέχρι η ίδια να επιστρέψει από την δουλειά της. Από εκείνη την στιγμή τα ίχνη της Έμιλι αγνοούνται…

Το “Μια απλή χάρη” είναι μια πολύ έξυπνη ταινία, ενισχυμένη από δύο καλές ηθοποιούς, την Άνα Κέντρικ και την Μπλέικ Λάιβλι. Οι περισσότερες ταινίες δεν δίνουν στους γυναικείους χαρακτήρες πολύ σεβασμό, αλλά αυτή είναι διαφορετική, διότι δίνει στις δύο πρωταγωνίστριες πολύ δύναμη και ουσία. Ειδικά η Μπλέικ Λάιβλι επιτέλους βρίσκει ένα υπέροχο ρόλο, γραμμένο γι’αυτήν.

Το φιλμ μας κρατάει σε αγωνία, καθώς μέχρι και το τέλος, υπάρχουν πολλές ανατροπές. Την ίδια στιγμή η ταινία αρνείται να πάρει σοβαρά τον εαυτό της, και είναι διασκεδαστική εξαιτίας αυτού. Ο Πολ Φέιγκ είναι ένας από τους λίγους άνδρες σκηνοθέτες που ξέρουν να κατευθύνουν τις γυναίκες και το κάνει τέλεια. Μια πολύ ευχάριστη ταινία.

Μοιραστείτε το με τους φίλους σας