Πως να εκπαιδεύσετε τον δράκο σας 3

Σκηνοθεσία: Ντιν Ντεμπλουά

O Ψάρης, επικεφαλής και κυβερνήτης του Μπερκ, έχοντας την Αστριντ στο πλευρό του, έχει δημιουργήσει μια καλά κρυμμένη ουτοπία δράκων, όπου μπορούν να ζουν ελεύθεροι και σε πλήρη αρμονία με το περιβάλλον τους. Όμως, ο κίνδυνος δεν θα αργήσει να εμφανιστεί και η πιο σκοτεινή απειλή θα ταράξει την ισορροπία της καλά κρυμμένης αυτής πόλης, όσο και του νησιού Μπερκ. Ο Ψάρης και ο Φαφούτης καλούνται να αφήσουν την ασφάλεια του μοναδικού σπιτιού που έχουν γνωρίσει, για ένα δύσκολο ταξίδι με προορισμό τη συναρπαστική μάχη σε μυθικούς κόσμους, απέναντι στο τρομερό κακό που απειλεί τους πάντες.

Αυτό είναι σαφέστατα το τέλος του franchise, το οποίο έδωσε μεγάλη χαρά. Για μερικούς, θα είναι ένα συναρπαστικό φινάλε σε μια επική σειρά. Για άλλους, θα είναι ακόμη ένα παιδικό animation που έφτασε στο τέλος του. Πρόκειται για μια γλυκιά ταινία με εντυπωσιακά εφε, που μεταφέρει το μήνυμα της αυτοπεποίθησης και της αγάπης, χωρίς ωστόσο να διαθέτει τον ενθουσιασμό και την ομορφιά των πρώτων ταινιών.

Παρόλα αυτά εξακολουθεί να είναι ένα συγκινητικό και κατάλληλο τέλος σε ένα από τα καλύτερα franchises κινουμένων σχεδιών στην ιστορία του κινηματογράφου, και η αλήθεια είναι ότι δεν υπάρχουν πολλές τριλογίες παιδικών ταινιών, τόσο καλές όσο αυτή. Η Dreamworks animation τα κατάφερε και δημιούργησε ένα καλής ποιότητας τελικό κεφάλαιο. Η τρίτη ταινία είναι το ιδανικό φινάλε για μια σειρά ταινιών που έμεινε αληθινή στον εαυτό της και φεύγει με τους δικούς της όρους.

Μοιραστείτε το με τους φίλους σας