Το Πράσινο Βιβλίο

Σκηνοθεσία: Πίτερ Φαρέλι

Παίζουν: Βίγκο Μόρτενσεν, Μαερσάλα Αλί, Λίντα Καρντελίνι

Το 1962 ένας Ιταλοαμερικανός μπράβος αναλαμβάνει χρέη σοφέρ ενός Αφροαμερικανού πιανίστα, ο οποίος περιοδεύει στον αμερικανικό Νότο.

Είναι μια feel good και όμορφα κατασκευασμένη ταινία που παρά το σοβαρό θέμα της, παρακολουθείτε ευχάριστα και υπάρχει μια πραγματική ζεστασιά στις τέλειες ερμηνείες των Μαερσάλα Αλί (βραβεύτηκε με Όσκαρ Β’ Ανδρικού Ρόλου) και Βίγκο Μόρτενσεν (έμεινε στην υποψηφιότητα του Α’ Ανδρικού Ρόλου). Δεν είμαι σίγουρη αν άξιζε το Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας, αλλά οι δύο πρωταγωνιστές της το άξιζαν αδιαμφισβήτητα. Η χημεία τους στην μεγάλη οθόνη είναι μαγευτική καθώς αναδεικνύουν με τον καλύτερο τρόπο τους χαρακτήρες που υποδύονται. Είναι μια ταινία με καλό σενάριο, με νεύρο στις ερμηνείες που σε κρατάει σε εγρήγορση και θαυμάσια αίσθηση του χιούμορ.

Είναι παράλληλα μια χαρούμενη και θλιβερή ταινία, που καταγράφει μια απίθανη φιλία και τις επιπτώσεις του βαθιά ριζωμένου ρατσισμού. Το “Πράσινο Βιβλίο” έχει ένα μήνυμα που φαίνεται ίσως προφανές, αλλά είναι απαραίτητο να λαμβάνεται υπόψη στις μέρες που ζούμε.

Μοιραστείτε το με τους φίλους σας