Χοντρός και Λιγνός

Σκηνοθεσία: Τζον Σ. Μπερντ

Πρωταγωνιστούν: Τζον Σ. Ράιλι, Στιβ Κούγκαν, Ντάνι Χιούστον, Νίνα Αριάντα, Σίρλεΐ Χέντερσον

Με τη χρυσή εποχή τους ως βασιλιάδες της κωμωδίας στο Χόλιγουντ να ανήκει στο παρελθόν, οι εμβληματικοί Σταν και Oλι περιοδεύουν στη Μεγάλη Βρετανία σε μία απεγνωσμένη απόπειρα να δώσουν νέα πνοή στην καριέρα τους. Μετά από μία συγκρατημένη αρχή, αυτή η κωμική δύναμη της φύσης συγκεντρώνει ορδές θαυμαστών, καινούριων και παλιών, που γοητεύονται από τις ξεκαρδιστικές ερμηνείες των δύο θρύλων. Oμως, καθώς η περιοδεία πλησιάζει στο μεγάλο φινάλε, το δίδυμο αντιμετωπίζει απειλητικά φαντάσματα του κοινού παρελθόντος. Οι δύο άντρες, που νιώθουν ότι το κύκνειο άσμα πλησιάζει, έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν ξανά πόση αγάπη τρέφει ο ένας για τον άλλον.

Πρόκειται για μια καλή ταινία, μια μελαγχολική ματιά στη σχέση ανάμεσα σε ένα από τα πιο σπουδαία κωμικά δίδυμα του κινηματογράφου και ένα σεβαστό αφιέρωμα εξαιτίας των εξαιρετικών ερμηνειών του Στιβ Κούγκαν ως Λιγνός και του Τζον Σ. Ράιλι ως Χοντρός. Το “Χοντρός και Λιγνός” έχει πολλά να πει για τα πράγματα που μας φέρνουν και μας κρατούν μαζί.

Η ζεστή ταινία του Τζον Σ. Μπερντ τους βλέπει όχι ως θρύλους, αλλά ως άνδρες, που έχουν δοκιμάσει τη φιλία τους με την φήμη – όταν είναι εκεί και όταν έχει φύγει. Όπως η κωμωδία του Laurel και του Hardy, αυτή η ταινία είναι γλυκιά, έξυπνη και εντελώς βγαλμένη από μια άλλη εποχή. Ίσως μόνο οι θεατές που ενδιαφέρονται για τον κλασσικό κινηματογράφο θα είναι σε θέση να την εκτιμήσουν πλήρως, αλλά πραγματικά αξίζει τον χρόνο σας.

Μοιραστείτε το με τους φίλους σας