Ψυχρή καταδίωξη

Σκηνοθεσία: Χανς Πίτερ Μόλαντ

Πρωταγωνιστούν: Λίαμ Νίσον, Έμι Ρόσαμ, Λόρα Ντερν

Ένας φιλήσυχος εκχιονιστής σε μια απομακρυσμένη κωμόπολη μαθαίνει πως ο γιος του είναι νεκρός από υπερβολική δόση ηρωίνης. Όταν όμως ανακαλύπτει ότι στην πραγματικότητα ο γιος του δολοφονήθηκε, παίρνει την απόφαση να εκδικηθεί το θάνατό του. Η οργισμένη αποστολή του θα τον φέρει απέναντι σε έναν αδίστακτο μεγαλέμπορο ναρκωτικών.

Πρόκειται για το αγγλόφωνο ριμέικ του «Με σειρά εξαφάνισης», ένα αιματοβαμμένο θρίλερ με φόντο το νορβηγικό ψύχος. Ο Λίαμ Νίσον γυρίζει αυτό το είδος ταινιών σχεδόν κάθε χρόνο από το blockbuster «Taken» και μετά. Η “Ψυχρή καταδίωξη” είναι γεμάτη δράση, όμορφα πλάνα, με το παγωμένο τοπίο να είναι ο πρωταγωνιστής και κωμικές στιγμές. Ο ενθουσιασμός του Μόλαντ να δημιουργεί σκηνές με… σφαγές και το μαύρο του χιούμορ κρατά την ταινία ενδιαφέρουσα από την αρχή μέχρι το τέλος και είναι πάντα διασκεδαστική, ακόμα και όταν φαίνεται αβέβαιος ο σκοπός της. Ωστόσο, δεν προσφέρει τα ίδια ρίγη με την αρχική σκανδιναβική ιστορία.

Η “ψυχρή καταδίωξη” δεν θα μείνει στην ιστορία ως μία από τις πιο αξέχαστες ταινίες του Λίαμ Νίσον, αλλά είναι άκρως διασκεδαστική όσο διαρκεί, και είναι το είδος της κινηματογραφικής δράσης που θα αγκαλιάσουν οι οπαδοί αυτών των ταινιών.

Μοιραστείτε το με τους φίλους σας