Φεστιβάλ Καννών 2018: Η Cate Blanchett ηγείται της κριτικής επιτροπής

Μόλις δυο εβδομάδες μας χωρίζουν από το 71ο Φεστιβάλ Καννών και ανακοινώθηκε η κριτική επιτροπή του φεστιβάλ, η οποία, προς ευχάριστη έκπληξη όλων περιλαμβάνει τέσσερις γυναίκες.

Περισσότερα για τις Κάννες δείτε εδώ:

https://nikisreviews.gr/travel-around/%CE%BA%CE%AC%

Ως πρόεδρος της κριτικής επιτροπής ορίστηκε η Cate Blanchett (μια πληροφορία που ήδη είχε γίνει γνωστή), ενώ οι γυναίκες που θα συμμετάσχουν ως κριτές είναι η ηθοποιός των «Twilight» Kristen Stewart, η σκηνοθέτης Ava DuVernay, η τραγουδίστρια και ακτιβίστρια από το Μπουρούντι Khadja Nin και η ηθοποιός Lea Seydoux που λίγα χρόνια πριν η ταινία «La vie d’Adele» στην οποία συμμετείχε είχε κερδίσει τον Χρυσό Φοίνικα.

Τα τελευταία τέσσερα χρόνια, με απασχολεί πολύ περισσότερο η παρουσία των γυναικών στο Φεστιβάλ. Έχω συζητήσει με έξυπνες γυναίκες, σαν την Jessica Chastain κι έχω ακούσει τις συμβουλές τους, ως προς το πώς μπορούν να βελτιωθούν κάποιες πτυχές του φεστιβάλ. Δίνουμε πια μεγαλύτερη σημασία στην αναλογία των φύλων στις επιτροπές επιλογής των προγραμμάτων, για παράδειγμα. Αυτή τη στιγμή, δύο από τις τρεις επιτροπές έχουν ισάριθμες γυναίκες και άντρες”, δήλωσε ο διευθυντής του φεστιβάλ, Thierry Fremaux.

Την κριτική επιτροπή συμπληρώνουν ο Κινέζος ηθοποιός Chang Chen και οι σκηνοθέτες Robert Guédiguian, Andrey Zvyagintsev και Denis Villeneuve.

Η Chastain ήταν μέλος στην περσινή κριτική επιτροπή.

Το φεστιβάλ ξεκινά στις 8 Μαΐου.

Μοιραστείτε το με τους φίλους σας