Η Χώρα που Κοιμάται

Μέρος 1

ΤΑ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΑ

Σαν Φρανσίσκο, 2017

Ο Τζέικ Μόργκαν, όπως κάθε πρωί, φτιάχνει για ώρα τα μαλλιά του μπροστά στον μοντέρνο, τετράγωνο καθρέφτη από γυαλί fusing-τη τέχνη του ψημένου γυαλιού, με τις ανάγλυφες επιφάνειες και τον μοναδικό συνδυασμό ανεξίτηλων χρωμάτων, σε κόκκινο, μπλε και κίτρινο που «φωτίζουν» τον χώρο. Μια φωτογραφία του, κρατώντας ένα κύπελο, στολίζει την μια άκρη του.

Την βαριέται αυτή την καθημερινή ρουτίνα, ωστόσο θέλει και πρέπει να δείχνει τέλειος! Άλλωστε έχει υπέροχα μαλλιά. Είναι καστανόξανθα, με την φράντζα του να πέφτει επιμελώς ατημέλητη λίγο πάνω από τα μάτια του, χαρίζοντάς του ακόμη περισσότερη γοητεία.

Τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του προσώπου του είναι λεπτά – πέρα από τα έντονα ζυγωματικά που κληρονόμησε από τον μπαμπά του – και σε απόλυτη αρμονία με τα εκφραστικά του μάτια. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός πως όλα τα κορίτσια της τάξης του, τον βλέπουν και νιώθουν κάθε μέρα να τον ερωτεύονται περισσότερο. Ο Τζέικ δεν επιθυμεί να χαλάσει την εικόνα του καρδιοκατακτητή. Τι καλύτερο από το να αρέσει στα κορίτσια! Να τον θέλουν και να τον θαυμάζουν.

Είναι πολύ δημοφιλής, ως ένας από τους καλύτερους παίκτες μπέιζμπολ της σχολικής ομάδας. Τους «Πάνθηρες». Το σήμα της ομάδας έχει πάνω του έναν μαύρο, άγριο πάνθηρα που δείχνει τα κοφτερά δόντια και νύχια του. Έτσι είναι και οι παίκτες της, όταν απειλούνται από τον αντίπαλο. Της έχει χαρίσει τις περισσότερες νίκες στις διοργανώσεις που πραγματοποιούνται συχνά στην Πολιτεία της Καλιφόρνια. Τα κορίτσια στις κερκίδες, όπως και οι τσιρλίντερ «λιώνουν» για ένα κοίταγμά του προς το μέρος τους. Έστω και τυχαίο.

Μαθητής δεν είναι ιδιαίτερα καλός, επειδή όμως έχει τον τρόπο του με όλους, πάντα βρίσκει κάποιον από τους άριστους, να τον βοηθήσουν. Κάνοντας τους ταυτόχρονα και εκείνους μέλος στο κλαμπ των δημοφιλών, μόνο επειδή συναναστράφηκαν μαζί του. Δεν είναι εύκολο το σχολείο αν ξεχωρίζεις με αρνητικό τρόπο.

«Ότι δεν το καταλαβαίνεις, το κοροϊδεύεις» είχε διαβάσει σε έναν τοίχο στο κέντρο της πόλης.

Η ταινία μου

Μοιραστείτε το με τους φίλους σας