Γιατί ο πρώην μου βλέπει τα stories μου;

Η ανάπτυξη των κοινωνικών δικτύων έχει επηρεάσει την καθημερινότητα μας και έχει αλλάξει τις ανθρώπινες σχέσεις. Δεν άλλαξαν όμως μόνο οι σχέσεις αλλά και η συμπεριφορά μας αφού λήξει μια σχέση.

Ανεβάζουμε σχεδόν καθημερινά φωτογραφίες ή κάνουμε check in σε διάφορα κοινωνικά δίκτυα και τον τελευταίο καιρό σχεδόν όλοι μας ανεβάζουμε και stories. Το θέμα μας σήμερα δεν είναι γιατί ανεβάζουμε όλες αυτές τις πληροφορίες, αλλά ποιος τις παρακολουθεί.

Τι γίνεται όταν ένας πρωήν μας, παρακολουθεί τα κοινωνικά μας δίκτυα και τι σημαίνει αυτό άραγε;

Είναι λογικό ότι το πρώτο συμπέρασμα στο οποίο θα καταλήξουμε είναι ότι αυτός ο πρωήν θέλει να γυρίσει πίσω. Αλλιώς ποιος ο λόγος να με παρακολουθεί; Δυστυχώς για σένα μπορεί να είναι για τον ακριβώς αντίθετο λόγο ή ακόμα χειρότερα μπορεί να είναι κάποιου είδους εμμονή.

Στην περίπτωση που ο πρώην σου νιώθει άσχημα για το πώς τελείωσαν τα πράγματα μεταξύ σας και θέλει να γυρίσει πίσω, πιστεύω θα ήταν πολύ ευκολότερο να πάρει ένα τηλέφωνο και να στο πει. Θα ήταν πιο άμεσο και δεν θα σε έβαζε να σκέφτεσαι τι μπορεί να θέλει κάθε φορά που βλέπεις ότι παρακολούθησε κάποιο από τα stories σου.

Αν πάλι ο πρώην σου σε έχει ξεπεράσει για τα καλά και έχει προχωρήσει παρακάτω, τόσο ώστε να παρακολουθεί τα κοινωνικά σου δίκτυα σαν απλώς γνωστός, πρέπει να το διαπιστώσεις γρήγορα. Είναι κακό για τον εαυτό σου να προσπαθείς να καταλάβεις γιατί βλέπει τα stories και να τρέφεις ελπίδες ότι ίσως να θέλει να γυρίσει.

Υπάρχει όμως και η περίπτωση που ο πρώην είναι από αυτούς τους πολύ κτητικούς τύπους με εμμονές. Χωρίσατε, έκανε άλλη σχέση αλλά θέλει ακόμα και μετά από 7 χρόνια από τον χωρισμό σας, να έχει άποψη και να επεμβαίνει στην ζωή σας. Νομίζει ότι έχει το δικαίωμα να βάζει όρια, να επηρεάζει την ελευθερία σας και θέλει με διάφορους τρόπους να σας κάνει να ασχολείστε μαζί του και να μην προχωρήσετε ποτέ πραγματικά μπροστά.

Αυτός είναι ο λόγος που ο Zuckerberg έβαλε το block στο facebook (δεν ήταν ακριβώς αυτός ο λόγος αλλά θα μπορούσε). Μπλοκάρετέ τους. Μην το σκέφτεστε καθόλου. Κάντε ένα δώρο στον εαυτό σας μετά τον χωρισμό σας.

Υ.Γ. Δεν λέω να το χρησιμοποιήσετε αλλά αν ποτέ το χρειαστείτε, το τηλέφωνο της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος είναι 11188 και 2310.388772.

Vassilios L.

Περισσότερα κείμενα του μπορείτε να διαβάσετε εδώ: https://vassiliostales.wordpress.com

Μοιραστείτε το με τους φίλους σας