Μήπως με απατάει στα social media;

Σάββατο βράδυ είχα βγει για ένα ποτό και δίπλα μου στο μπαρ καθόταν ένα ζευγαράκι. Είχαν παραγγείλει από ένα κοκτέιλ και καθώς το έπιναν αυτός άνοιξε το κινητό του, μπήκε σε ένα social network και κοιτούσε διάφορες φωτογραφίες. Η κοπέλα του έσκυψε κι ακούμπησε πάνω του, κοιτούσε κι αυτή την οθόνη του κινητού του καθώς περνούσαν διάφορες φωτογραφίες και κάθε τόσο σχολίαζαν και γελούσαν με την μία ή την άλλη φώτο.

Σκεφτόμουν λοιπόν τα τόσα άλλα ζευγάρια που κάτι τέτοιο θα το θεωρούσαν λόγο χωρισμού. Το να βλέπει ο ένας από τους δύο φωτογραφίες στο Instagram ή statuses στο Facebook και να κάνει Like ή να σχολιάζει θετικά είναι τις περισσότερες φορές η αιτία για να να ξεκινήσει πόλεμος.

Γιατί σταματήσαμε να εμπιστευόμαστε ο ένας τον άλλον;

Η κυριαρχία των κοινωνικών δικτύων έχει αλλάξει τις ζωές όλων μας τα τελευταία 10 χρόνια. Έχουμε σχεδόν όλοι από ένα τουλάχιστον προφίλ σε κάποιο κοινωνικό δίκτυο και μανατζάρουμε την ζωή μας μέσα από αυτό. Δυστυχώς συμπεριφερόμαστε και στις ερωτικές μας σχέσεις με τον ίδιο τρόπο. Τις ελέγχουμε και τις κάνουμε εξαρτώμενες των κοινωνικών δικτύων. Ζούμε στην εποχή που το να παρακολουθείς αυτόν που σου αρέσει ή το ταίρι σου είναι σχεδόν “λογικό” και καθημερινότητα.

Υπάρχει πραγματικά πρόβλημα ή απλά βαριόμαστε;

Γιατί παρακολουθούμε τους συντρόφους μας; Πιστεύουμε αληθινά ότι το έτερον μας ήμισυ πραγματικά μας απατάει στο Instagram ή στο Facebook ή απλά βαριόμαστε στο γραφείο;

Την πρώτη φορά που θα μπούμε στο προφίλ του και θα ψάξουμε σε ποια έχει κάνει Like ή ποιος έχει σχολιάσει στην καινούργια φωτογραφία που ανέβασε, τότε είναι και η στιγμή που πρέπει να σκεφτούμε αν υπάρχει κάποιος λόγος που το κάνουμε αυτό ή αν εμείς δημιουργούμε το συγκεκριμένο θέμα.

Πολλές φορές οι άνθρωποι μπερδεύονται και συσχετίζουν τον έρωτα με το δράμα. Πιστεύουμε ότι όταν δούμε τον φίλο μας να κάνει Like στην φωτογραφία μιας όμορφης κοπέλας με μπικίνι που δεν γνωρίζουμε, εμείς μπορούμε να του βάλουμε τις φωνές και μετά να τα βρούμε κι όλα να είναι καλά. Ε, λοιπόν όχι. Θα του βάλουμε τις φωνές και μετά θα είμαστε η τρελή γκόμενα που θα ψάξει τρόπο να ξεφύγει.

Η παρακολούθηση δείχνει έλλειψη εμπιστοσύνης

Το ότι παρακολουθείς τον σύντροφό σου στα κοινωνικά δίκτυα δεν σημαίνει αυτομάτως κι ότι αυτός σε απατάει. Αυτό που δείχνει όμως είναι ότι δεν τον εμπιστεύεσαι.

Συνήθως αυτό που κάνουμε είναι να μπαίνουμε στο προφίλ του, να κοιτάμε αν ακολούθησε κάποια που θεωρούμε απειλή κι αμέσως σιγουρευόμαστε ότι υπάρχουν κρυφά προσωπικά μηνύματα, σχόλια με υπονοούμενα και μια δεύτερη παράλληλη σχέση. Αμέσως μετά θα ελέγξουμε το προφίλ της κοπέλας, θα ψάξουμε για Likes, σχόλια, φωτογραφίες της από το παρελθόν και ποιούς κοινούς φίλους έχουμε.

Όλα αυτά όμως μπορεί να μην σημαίνουν τίποτα απολύτως αφού αυτή μπορεί να είναι μια ξαδέρφη που δεν έτυχε να γνωρίσεις, μια συμμαθήτρια από τα παλιά ή μια οικογενειακή φίλη κι εσύ για ακόμα μια φορά να είσαι η τρελή γκόμενα από την οποία πρέπει να βρει το αγόρι σου τρόπο να γλιτώσει.

Μήπως είχε τελειώσει ήδη;

Να σου πω τι πιστεύω εγώ; Αν αρχίσουμε να ψάχνουμε το προφίλ του στο Instagram ή στο Facebook ή σε κάποιο άλλο κοινωνικό δίκτυο, αυτή η σχέση είχε ήδη τελειώσει κι εμείς δεν θέλαμε να το παραδεχτούμε. Είναι σημαντικό για να διατηρήσουμε την σχέση μας να μπορούμε να διατηρούμε τις ισορροπίες και να έχουμε εμπιστοσύνη στον σύντροφό μας. Το ότι χρησιμοποιεί κάποιο κοινωνικό δίκτυο, δεν σημαίνει ότι σχεδιάζει να μας απατήσει. Το ότι τον υποπτευόμαστε όμως, σίγουρα σημαίνει ότι αυτή η σχέση έχει ημερομηνία λήξης.

Vassilios L.

Περισσότερα κείμενα του μπορείτε να διαβάσετε εδώ https://vassiliostales.wordpress.com

Μοιραστείτε το με τους φίλους σας

2 σκέψεις σχετικά με το “Μήπως με απατάει στα social media;

Τα σχόλια είναι κλειστά.