Μόνη τα Χριστούγεννα. Ε και;

Εντάξει, το παραδέχομαι, είναι κάπως νωρίς για να μιλήσουμε για τα Χριστούγεννα, ωστόσο εγώ αυτό έχω στο μυαλό μου τώρα και για αυτό θα μονολογήσω. Για να γίνω πιο συγκεκριμένος, θα μονολογήσω για το πόσο ωραίο είναι να είσαι single κατα την διάρκεια των γιορτών.

Το πρώτο πρόβλημα που δεν έχεις να αντιμετωπίσεις αν είσαι single τα Χριστούγεννα, είναι το γεγονός ότι δεν χρειάζεται να φας άπειρες ώρες στην αγορά ψάχνοντας ένα δώρο για αυτόν που είναι πολύ πιθανόν να χρησιμοποιήσει μία άντε δύο φορές και μετά να το χάσει κάπου ανάμεσα στα πράγματα του. Επίσης δεν θα χρειαστεί να προσποιηθείς ότι σου αρέσει η απαίσια κολόνια που θα σου αγοράσει ή το τεράστιο πουλόβερ που θα πρέπει να πας να το επιστρέψεις ελπίζοντας ότι θα βρεις κάτι να σου αρέσει.

Ο χειμώνας είναι περίοδος που όλοι θέλουμε να ηρεμήσουμε, να ρίξουμε τους ρυθμούς μας, να κάνουμε μερικές κραιπάλες, να τσακίσουμε τα ταψιά με τα μελομακάρονα. Για όλα αυτά λοιπόν πρέπει να είστε χαρούμενη που είστε single.

Σκεφτείτε το λίγο, μην αντιδράσετε αμέσως στον παρακάτω λόγο.

Είναι απίστευτα κουραστικό να περνάς τις γιορτές με την οικογένεια σου, κι όταν λέω οικογένεια εννοώ όλους τους θείους και τις θείες που αποφεύγεις όλη την χρονιά, κάτι τέταρτα ξαδέρφια που ήρθαν για διακοπές και την νονά σου. Πρέπει να είσαι συνέχεια σε εγρήγορση, να απαντάς σε άπειρες προσωπικές ερωτήσεις, να γνωρίζεις με λεπτομέρειες πότε χώρισαν οι κουμπάροι και να τρως ότι κι αν σου δώσουν.

Σε όλα αυτά λοιπόν πρόσθεσε να έχεις και μια σχέση, κάποιον που πρέπει να τον γνωρίσεις σε όλους, να τον υπερασπίζεσαι σε ότι κι αν σου πουν και συγχρόνως να είσαι η οικοδέσποινα κι αυτός ο καλεσμένος σου. Παραδέξου το, σε τρομάζει κι εσένα όλη αυτή η πραγματικότητα. Χαλάρωσε όμως. Είσαι single.

Το άφησα τελευταίο αλλά για κάποιες από εσάς είναι σημαντικό. Αν είσαι single δεν χρειάζεται να ξυρίσεις τα πόδια σου. Μπορείς απλά να φοράς πυτζάμες όλη μέρα και να ξεκουραστείς. Γενικά αν στην περίοδο των γιορτών είσαι single τότε το μόνο άτομο που θα πρέπει να κάνεις ευτυχισμένο, είναι ο εαυτός σου!

Vassilios L.

Περισσότερα κείμενα του μπορείτε να διαβάσετε εδώ: https://vassiliostales.wordpress.com

Μοιραστείτε το με τους φίλους σας