Προβλήματα που δεν λύνονται σε μια σχέση

Υπάρχουν προβλήματα στις σχέσεις μας που λύνονται εύκολα ή ίσως με προσπάθεια και απαιτούν την συμμετοχή και των δύο μελών. Υπάρχουν όμως και προβλήματα που δεν λύνονται και σε αυτήν την περίπτωση θα πρέπει να αποφασίσετε αν θέλετε να το δεχθείτε και να συνεχίσετε ή αν δεν το αντέχετε και τότε πρέπει να διαλύσετε αυτήν την σχέση.

1. Αδιαλλαξία

Θα υπάρξουν στιγμές που η άποψή σας θα είναι διαφορετική από αυτήν του συντρόφου σας. Αυτό είναι φυσιολογικό όπως φυσιολογική είναι η κατανόηση από την πλευρά των συντρόφων ότι κανείς δεν είναι νικητής σε μία διαφωνία.
Είναι πρόβλημα όμως που δεν λύνεται όταν κάποιος από τους δύο συντρόφους δεν δέχεται την διαφορετική άποψη και μάλιστα μετά την διαφωνία που θα ακολουθήσει, δυσκολεύεται να συγχωρήσει τον άλλον.

2. Χρόνια απιστία

Πολλές σχέσεις έρχονται αντιμέτωπες με την απιστία και αυτό δεν είναι κάτι που δεν λύνεται. Πολλοί άνθρωποι κάνουν προσπάθεια να σώσουν την σχέση τους μετά από μία απιστία. Όταν όμως αυτό γίνεται χρόνιο και επαναλαμβανόμενο τότε γίνεται και ψυχοφθόρο και φυσικά ο λόγος που η σχέση φτάνει στο τέλος της. Η χρονια απιστία είναι ένα πρόβλημα που δεν λύνεται.

3. Απόμακρος και κρυψίνους

Είναι σημαντικό να περνάνε χρόνο χώρια οι σύντροφοι σε μία σχέση. Ωστόσο ο τρόπος με τον οποίο περνάνε τον ελεύθερο χρόνο τους χώρια δεν θα έπρεπε να είναι κάποιο μεγάλο μυστήριο. Σε μία σχέση χρειάζεται να είναι οι σύντροφοι ανοιχτοί μεταξύ τους και να μοιράζονται τις πληροφορίες.

4. Δεν σας ανάβουν τα ίδια πράγματα

Αν και κάποιοι άνθρωποι δεν το παραδέχονται (λίγοι τώρα πια), το να ταιριάζεις σεξουαλικά με τον σύντροφό σου είναι πολύ σημαντικό ώστε να επιβιώσει μια σχέση. Όταν δεν συμφωνείτε στα πράγματα που σας ερεθίζουν σεξουαλικά και δεν απολαμβάνετε το σεξ με τον ίδιο τρόπο και στην ίδια ένταση αυτό μπορεί να αφήσει τον έναν από τους δύο συντρόφους με το αίσθημα του κενού και να χάσει το ενδιαφέρον του.

5. Ναρκισσιστής

Αν ο σύντροφός σας είναι ναρκισιστική προσωπικότητα τότε η σχέση μαζί του θα είναι μια συνεχής ανηφόρα. Συνήθως αυτό που συμβαίνει με αυτούς τους συντρόφους όταν τους αντιμετωπίσεις και τους ζητήσεις να διορθωθούν, είναι να κάνουν μικρές μόνο προσπάθειες που δεν οδηγούν όμως σε μία τελική λύση.

6. Κλειδωμένα συναισθήματα

Αν σε μία σχέση καταλάβεις ότι δεν μπορείς να ανοιχθείς στον σύντροφό σου ή ακόμα και αν καταλάβεις ότι ο σύντροφός σου δεν νιώθει άνετα να ανοιχθεί σε εσένα τότε αυτό είναι ένα σημάδι ότι η σχέση αυτή δεν έχει πολλές ελπίδες. Το να κρατάς τα συναισθήματά σου κρυφά θα σε οδηγήσει σιγά σιγά να απομακρυνθείς από τον σύντροφό σου και μετά από λίγο να παραιτηθείς.

Vassilios L.

Περισσότερα κείμενα του μπορείτε να διαβάσετε εδώ: https://vassiliostales.wordpress.com

Μοιραστείτε το με τους φίλους σας