Σκόρδα για τα… συναισθηματικά βαμπίρ

Υπάρχει κάτι που έχουμε όλοι βιώσει κάποια στιγμή της ζωής μας αλλά δεν το συνειδητοποιήσαμε ή όταν το κάναμε ήταν ήδη πολύ αργά. Αυτό είναι ότι αφήσαμε να μας πλησιάσουν και να γίνουμε θύματα “συναισθηματικών βαμπίρ”.

Τι είναι τα συναισθηματικά βαμπίρ

Τα συναισθηματικά βαμπίρ είναι εκείνοι οι τύποι που μπαίνουν στην ζωή μας με τον πιο όμορφο τρόπο μας γοητεύουν τόσο που χωρίς ιδιαίτερη σκέψη ρίχνουμε όλες τις άμυνες μας. Είναι συνήθως άνθρωποι με γοητεία που μας πλησιάζουν ή τους προσκαλούμε στην ζωή μας, τους νιώθουμε φίλους μας και τους αφήνουμε να μας ρουφάνε όλη την ενέργειά μας.

Συνήθως τα θύματα των συναισθηματικών βαμπίρ δεν καταλαβαίνουν ότι είναι θύματα κι ότι το άγχος, η ανασφάλεια ή η συναισθηματική σύγχυση που νιώθουν είναι το αποτέλεσμα αυτής της σχέσης.

Ακόμα κι αν το καταλάβουμε ότι ο άνθρωπος που εμείς επιλέξαμε να είναι δίπλα μας και κοντά μας είναι ένα συναισθηματικό βαμπίρ, είναι δύσκολο να το παραδεχτούμε ακόμα και στον ίδιο μας τον εαυτό.

Σημάδια

Υπάρχουν σημάδια που προδίδουν τα βαμπίρ και αυτές τις συναισθηματικές “αιμορραγίες” και ίσως αν αναγνωρίσετε κάποια από αυτά τα σημάδια, τότε ήρθε η ώρα να ανασυγκροτηθείτε και να βρείτε την χαμένη σας δύναμη.

  • Νιώθεις κυρίως δυστυχισμένη μέσα σε αυτή σχέση, παρ’ όλα αυτά νιώθεις φόβο και άγχος μήπως λήξει αυτή η σχέση.
  • Δεν νιώθεις ασφάλεια αφού αυτό που δημιουργούν τα συναισθηματικά βαμπίρ είναι μια συνεχής σύγχυση.
  • Χρειάζεται να είσαι διαρκώς σε άμυνα και αναγκάζεσαι να δικαιολογείς διάφορα απλά πράγματα γιατί ο σύντροφος – βαμπίρ παρεξηγεί πολλά από όσα λες.
  • Η διάθεσή σου εξαρτάται από το τι θα κάνει αυτός.
  • Είσαι συνέχεια σε εκνευρισμό γιατί τα θέματα σας δεν λύνονται ποτέ.
  • Δεν ξέρεις πώς να τον κάνεις ευτυχισμένο γιατί δεν είναι ικανοποιημένος ποτέ και με τίποτα.
  • Ανησυχείς διαρκώς για το πώς αισθάνεται αυτός και δεν προσέχεις τον εαυτό σου και τα δικά σου αισθήματα.
  • Δεν είσαι ο ίδιος άνθρωπος που ήσουν και πριν την σχέση σας. Δεν μιλάς ανοιχτά για αυτά που πιστεύεις κι αυτά που αισθάνεσαι.

Σκόρδα

Στα βαμπίρ τα σκόρδα είναι ο τρόπος για να τα αντιμετωπίσει και να τα διώξει κανείς μακριά, έτσι και για τα συναισθηματικά βαμπίρ ο καλύτερος τρόπος αντιμετώπισης είναι η αδιαφορία.

Ναι, είναι τόσο απλό. Η αδιαφορία.

Τα συναισθηματικά βαμπίρ προσπαθούν να σε μπερδέψουν και να μειώσουν τόσο την αυτόπεποίθησή σου ώστε να μην μπορείς να αντιδράσεις. Με την αδιαφορία, τους στερείτε την ενέργεια και την θετική ψυχολογική σας κατάσταση που είναι η “τροφή” τους.

Το καλύτερο είναι να τους βγάλεις από την ζωή σου, να ξαναπάρεις στα χέρια σου τον έλεγχο και να γίνεις πάλι ευτυχισμένη.

Vassilios L.

Περισσότερα κείμενα του μπορείτε να διαβάσετε εδώ https://vassiliostales.wordpress.com

Μοιραστείτε το με τους φίλους σας