Το γυμναστήριο μπήκε ανάμεσά μας

Στα σημάδια των καιρών ανήκει και η στροφή πολλών ανδρών (και γυναικών) στα γυμναστήρια.

Ξαφνικά άρχισαν να κλείνουν τα γυράδικα και κάθε γειτονιά που σέβεται τον εαυτό της, να αποκτάει τουλάχιστον ένα γυμναστήριο. Η αφοσίωση στα διάφορα νέα είδη γυμναστικής όπως το TRX, το crossfit και η aerial yoga πλησιάζει στα όρια της λατρείας και δεν το λέω με την καλή έννοια.

Κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί ότι είναι χάρμα οφθαλμών ένας μελαχροινός με έντονο 6pack και γυμνασμένους γλουτούς. Το θέμα μας είναι όμως, τι κάνω εγώ όταν αυτός αποφασίζει να περνάει περισσότερη ώρα στο γυμναστήριο απ’ ότι μαζί μου;

Κι εκεί που νόμιζες ότι είστε οι δύο σας, ότι έχετε κατανόηση, περνάτε καλά και ηρεμείτε με netflix τα χειμωνιάτικα βράδια, τότε αυτός σου λέει ότι δεν είναι ευχαριστημένος με το σώμα του. Έτσι ξεκινάνε όλα και μετά αρχίζουν σιγά σιγά να μπαίνουν ανάμεσά σας η γλουτένη, το αλάτι ιμαλαίων, τα αβοκάντο, οι πρωτεΐνες, η κρεατίνη, οι λιποδιαλύτες, ο γυμναστής του στα βάρη, η γυμνάστριά του στο crossfit, τα παιδιά από το γυμναστήριο, τα push-ups, τα v-ups, τα pull-ups, τα burpees, τα deadlifts και το box. Ναι, το box. Το γυμναστήριο δεν είναι πια γυμναστήριο, είναι box και τότε αντιλαμβάνεσαι ότι στην σχέση σου δεν υπάρχει ίχνος επικοινωνίας.

Στην περίπτωση που αποφασίσεις ότι θα κάνεις την προσπάθεια να διατηρήσεις αυτή τη σχέση θα πρέπει να είσαι προετοιμασμένη για να αντιμετωπίσεις πολλές δυσκολίες.

 

Αποχαιρέτα τις ήσυχες Κυριακές στο σπίτι με φαγητό, σνακς και τηλεόραση. Αποχαιρέτα επίσης και τα αγαπημένα σου εστιατόρια, δεν θα ρισκάρει να χαλάσει το “καλοκαιρινό σώμα”. Θα προσπαθήσει να σε αλλάξει κι εσένα. Να είσαι αυστηρή και απόλυτη γι’αυτά που θες και αυτά που δεν θες να θυσιάσεις. Θα κουραστείς να βλέπεις φόρμες και λύκρα ρούχα που θα μαζεύονται ασταμάτητα στα άπλυτα. Τέλος θα πρέπει να μάθεις να αγνοείς σχόλια όπως “ξέρεις πόσες θερμίδες έχει αυτό;”.

Αν πάλι αποφασίσεις ότι όλο αυτό δεν σου ταιριάζει, ότι είσαι ένας άνθρωπος με ταλέντα, με διάφορα ενδιαφέροντα και χόμπυ και εσωτερική κι εξωτερική ομορφιά που δεν απαιτεί shaker πρωτείνης κάθε πρωί και τατουάζ μανίκι, τότε να ξέρεις δεν είσαι μόνη σου αλλά είμαστε πολλοί και πολλές.

Vassilios L.

Περισσότερα κείμενα του μπορείτε να διαβάσετε εδώ: https://vassiliostales.wordpress.com

Μοιραστείτε το με τους φίλους σας