Φθινοπωρινοί στόχοι

Σε μερικά μόνο 24ωρα το φετινό καλοκαίρι θα έχει τελειώσει και μαζί με αυτό, η ξεγνοιασιά που προσφέρει, οι μεγάλες ζεστές μέρες, οι διακοπές και οι πολλές ώρες που περάσαμε εκτός σπιτιού. Επιστρέφουμε σιγά σιγά όλοι στην καθημερινότητά μας και είναι μια ευκαιρία να βάλουμε στόχους για να κάνουμε τις σχέσεις μας ακόμα καλύτερες.

1. Ας κάνουμε μικρές μετρήσιμες αλλαγές.

Συζητήστε με τον σύντροφό σας και αποφασίστε αν θα θέλατε να κάνετε ο καθένας από μια αλλαγή στην καθημερινότητά σας. Δεν μιλάμε για τίποτα μεγάλο και δύσκολο. Ας πει ο ένας στον άλλον μία αλλαγή που θα ήθελε να γίνει. Για παράδειγμα, θα μπορούσατε να ζητήσετε να σας στέλνει ένα γραπτό μήνυμα κατά την διάρκεια της εργασίας του για να σας πει πώς είναι εκείνη τη στιγμή. Οι μικρές κι εύκολες αλλαγές μπορούν να ανανεώσουν την σχέση σας.

2. Χωρίστε από τα κινητά σας

Όλοι μας κατά την διάρκεια του καλοκαιριού περνάμε λίγο παραπάνω χρόνο πάνω από τα κινητά μας είτε για να συνεννοηθούμε για τις διακοπές μας είτε για να βγάλουμε και να ανεβάσουμε τις φοβερές φωτογραφίες των διακοπών μας.

Ήρθε η στιγμή που πρέπει να χωρίσουμε από τα κινητά μας. Περάστε χρόνο με τον σύντροφό σας χωρίς να σας απασχολεί το κινητό σας και τα social media. Αφήστε το σε άλλο δωμάτιο ή κατά διαστήματα καλό είναι να το κλείνετε και να αφιερώνεται τον χρόνο σας ο ένας στον άλλο.

3. Θα φερόμαστε ο ένας στον άλλον τόσο ευγενικά όσο φερόμαστε στους φίλους μας

Πολλές φορές φερόμαστε στον σύντροφό μας πιο σκληρά απ’ ότι θα φερόμασταν σε κάποιον φίλο μας. Επίσης στους φίλους μας συνήθως αναγνωρίζουμε το δικαίωμα της αμφιβολίας και δεν τους αντικρούομαι σε όλα όσα μας λένε σαν αυτά να είναι ψέμματα. Χαλαρώστε. Σκεφτείτε δύο φορές πριν μιλήσετε και να είστε ευγενικοί ο ένας με τον άλλον ακόμα κι όταν διαφωνείτε. Οι σχέσεις στηρίζονται και δυναμώνουν με τον αμοιβαίο σεβασμό.

4. Μοιραστείτε ιστορίες από το παρελθόν

Στα πρώτα ραντεβού μας συνηθίζουμε να μιλάμε ασταμάτητα και να μοιραζόμαστε ιστορίες από όταν πηγαίναμε σχολείο μέχρι και πιο πρόσφατες και ο σκοπός είναι φυσικά να γνωρίσει ο ένας τον άλλον και να δέσει αυτή η σχέση.

Συνεχίστε να το κάνετε ακόμα και τώρα που δεν είστε πια στα πρώτα βήματα της σχέσης σας. Πάντα υπάρχουν πράγματα που δεν ξέρει ο ένας για τον άλλον και η καλύτερη γνώση του παρελθόντος μας, βοηθάει τον σύντροφό μας να μας καταλάβει καλύτερα.

Vassilios L.

Περισσότερα κείμενα του μπορείτε να διαβάσετε εδώ: https://vassiliostales.wordpress.com

Μοιραστείτε το με τους φίλους σας