Έξι τρόποι να ταξιδέψετε σε όλο τον κόσμο με χαμηλό budget

Ο πλανήτης μας έχει απίστευτες ομορφιές που αξίζει να δούμε από κοντά. Αν λοιπόν αγαπάτε τα ταξίδια αλλά η… τσέπη σας δεν συμφωνεί μαζί σας, υπάρχουν τρόποι ώστε με χαμηλό προϋπολογισμό να γυρίσετε τον κόσμο.

Κάντε εθελοντισμό

Αν πέρα από το να περάσετε καλά, θέλετε και να προσφέρετε, μπορείτε, να κάνετε ένα ταξίδι που θα βοηθήσει σεισμόπληκτους, φτωχά χωριά, ορφανά παιδιά ή ότι άλλο θέλετε εσείς και εκτός του να επισκεφτείτε ένα μέρος, θα γίνετε μέλος μιας κοινότητας, σε μια εμπειρία που θα σας μείνει αξέχαστη.

Δάσκαλος ξένης γλώσσας

Όλοι θέλουν να μάθουν ξένες γλώσσες. Κοιτάξτε στις αγγελίες, υπάρχουν οικογένειες και σχολεία σε όλο τον κόσμο που ψάχνουν άτομα να διδάξουν τα παιδιά τους μια ξένη γλώσσα με αντάλλαγμα τη δωρεάν διαμονή.

Δουλέψτε σε ένα hostel

Η διαμονή είναι πάντα το μεγάλο πρόβλημα στον προϋπολογισμό μας, οπότε μπορείτε να ζητήσετε από ένα hostel ή άλλο κατάλυμα να τους προσφέρετε εργασία, σε αντάλλαγμα με διαμονή. Έτσι θα εξασφαλίσετε τη διαμονή σας και ταυτόχρονα θα γνωρίσετε κόσμο.

Γίνετε οδηγός

Ξέρετε πόσοι άνθρωποι επιθυμούν να ταξιδέψουν κάπου άλλα βαριούνται να οδηγήσουν μέχρι εκεί; Τώρα μπορείτε να το κάνετε εσείς για εκείνους. Οδηγήστε το αυτοκίνητο τους μέχρι τον προορισμό τους χωρίς να χρειαστεί να πληρώσετε εσείς για τη βενζίνη.

Κάντε ανταλλαγή σπιτιών

Πρόκειται για την ευκαιρία που έχετε να ανταλλάξετε για ένα διάστημα σπίτια με κάποιον από το εξωτερικό, ώστε να εξασφαλίσετε δωρεάν διαμονή. Μπορεί να μην αισθάνεστε άνετα με την ιδέα να μείνει κάποιος άγνωστος στο σπίτι σας, αλλά η λύση αυτή κερδίζει ολοένα και περισσότερο κόσμο.

Να κάνω ωτοστόπ; 

Σίγουρα μπορεί να είναι κάπως επικίνδυνο, ειδικά αν έχετε δει πολλά θρίλερ που ένα ωτοστόπ δεν κατέληξε καλά. Σε κάποιες χώρες, μάλιστα, είναι παράνομο να κάθεται κάποιος στην άκρη του δρόμου, λόγω φόβου μην προκληθεί ατύχημα. Σε κάποια μέρη του κόσμου, όμως, όπως στην Κούβα είναι ο κανόνας και αξίζει να το δοκιμάσετε για δωρεάν μετακίνηση.

Μοιραστείτε το με τους φίλους σας