Στρυμονικός κόλπος στην μέση… των πάντων

Ο Στρυμονικός Κόλπος βρίσκεται στη βόρεια Ελλάδα και είναι το κατάλληλο μέρος για όλες τις εποχές του χρόνου. Εάν το ερωτηματικό είναι ήδη ζωγραφισμένο στο πρόσωπό σας, η απάντηση είναι επειδή αυτη η περιοχή πέρα του ότι θα σας ενθουσιάσει με την φυσική ομορφιά της, θα μπορούσε να είναι η βάση σας για να επισκεφθείτε πολλές όμορφες πόλεις και χωριά που είναι σε κοντινή απόσταση.

Κάθε μέρα είναι μια νέα μέρα στο Στρυμονικό Κόλπο, καθώς μπορείτε να σχεδιάσετε ένα ταξίδι σε νέους κοντινούς προορισμούς ή απλά να μείνετε εδώ για να χαλαρώσετε και να νιώσετε την καλή φιλοξενία. Η Ελλάδα έχει πολλά ανεξερεύνητα μέρη για επίσκεψη (ναι, δεν είναι μόνο τα όμορφα νησιά μας) και αυτό είναι ένα από αυτά. Επιπλέον, κάθε ταξιδιώτης πρέπει να έρθει σε ένα μέρος που το 90% των ανθρώπων που το επισκέπτονται, καταλήγουν να μένουν εδώ μόνιμα ή να αγοράζουν σπίτια διακοπών. Δεν έχετε την περιέργεια να μάθετε το γιατί;

Θεσσαλονίκη, Καβάλα, Δράμα, Σέρρες, Αμφίπολη, Άγιο Όρος, Στάγειρα, Χαλκιδική, είναι μερικοί από τους προορισμούς που είναι μία ή δύο ώρες το πολύ, μακριά από τον Στρυμόνικο Κολπό. Αυτό το υπέροχο μέρος περιβάλλεται από 5 χωριά. Τον Άνω Σταύρο και τον Σταυρό, τα Άνω Βρασνά και τα Βρασνά και, τέλος, την Ασπροβάλτα.

Τα πεντακάθαρα γαλανά νερά και τα καταπράσινα βουνά, θα τα βρείτε εδώ. Οι κάτοικοι της περιοχής είναι φιλικοί, το φαγητό είναι πολύ νόστιμο και μην ανησυχείτε αν δεν έχετε αυτοκίνητο, μπορείτε να νοικιάσετε ένα ή μπορείτε να επιλέξετε τη δημόσια συγκοινωνία, καθώς είναι φτηνή και αρκετά αξιόπιστη. Κάντε μια ωραία βόλτα στον παραλιακό δρόμο του Σταυρού, των Βρασνών ή της Ασπροβάλτας και αισθανθείτε τον καθαρό αέρα να σας αναζωογονεί.

Σαν διάσημοι: Όπως γνωρίζετε, η Ελλάδα έχει μακρά ιστορία. Ο Στρυμονικός Κόλπος λοιπόν, είναι το ιδανικό μέρος για τους λάτρεις της ιστορίας. Το Κάστρο της Ρεντίνας είναι χτισμένο σε ένα λοφίσκο πολύ κοντά στην παλιά Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης – Απροβάλτας (71ο χλμ.). Πρόκειται για ένα σημαντικό κάστρο της βόρειας Ελλάδας, που στο παρελθόν έλεγχε την πορεία της Εγνατίας οδού μέσω της κοιλάδας του Ρήχιου ποταμού και συνεπώς την κίνηση εμπορευμάτων και στρατευμάτων μεταξύ Θεσσαλονίκης και Κωνσταντινούπολης.  Η Αμφίπολη και τα Στάγειρα, η πατρίδα του Αριστοτέλη, βρίσκονται επίσης σε πολύ κοντινή απόσταση.

Το κάστρο της Ρεντίνας

Νοστιμιές: Πηγαίνετε στα Άνω Βρασνά και μάθετε από τις ντόπιες γυναίκες πώς να φτιάχνετε Γαλατόπιτα. Η γεύση του γάλακτος και του άνηθου, καθώς και η απαλή υφή της πίτας, θα είναι μια νέα εμπειρία για τον ουρανίσκο σας. Εντάξει, ίσως αυτές οι γυναίκες να θέλουν να κρατήσουν τα μικρά μυστικά της συνταγής για τον εαυτό τους, αλλά τα βασικά θα τα μάθετε και κυρίως θα την γευτείτε!

Ντυθείτε: Όσο για το τι να φορέσετε κατά την διαμονή σας εδώ; Ζεστά ρούχα το χειμώνα και το μαγιό σας κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού για πολλές βουτιές στη θάλασσα.

Μοιραστείτε το με τους φίλους σας