#greecefromhome: Μένουμε σπίτι και ανακαλύπτουμε τα μέρη της Ελλάδας

Το Υπουργείο Τουρισμού, ο ΕΟΤ και όλοι οι φορείς τουρισμού συμβάλλουν ενεργά στην αντιμετώπιση της πανδημίας του COVID-19 και με την υποστήριξη της Grow with Google δημιουργούν τη νέα, καινοτόμα πλατφόρμα “Greece from Home. Στόχος της καμπάνιας είναι να διατηρηθεί ζωντανή η εμπειρία διακοπών στην Ελλάδα αλλά και να δοθεί η δυνατότητα απόκτησης δεξιοτήτων στους Έλληνες επαγγελματίες του τουρισμού όσο #menoumespiti.

Μέσω της πλατφόρμας άνθρωποι από όλο τον κόσμο μένουν σε επαφή με τον ελληνικό πολιτισμό και την κουλτούρα της χώρας ακόμη και αν είναι αδύνατο να ταξιδέψουν. Ανακαλύπτουν και εμπνέονται από τις ομορφιές της και τέλος ενισχύουν τις ψηφιακές τους δεξιότητες – όλα αυτά μένοντας σπίτι. Ο σχεδιασμός της πλατφόρμας Greece From Home έγινε από τον Chief Creative Officer της ελληνικής κυβέρνησης, Steve Vranakis και τις δημιουργικές του ομάδες Ithaca Lab και Prinz & Co, σε συνεργασία με το Υπουργείο Τουρισμού, τον ΕΟΤ, τη Marketing Greece και τη Google.

Στηρίζουμε απόλυτα την επιλογή μένουμε σπίτι και σε ό,τι αφορά τον κλάδο του τουρισμού διατηρούμε την επικοινωνία με τα κοινά μας, με βασικό μήνυμα Από το Σπίτι, μέσα από το σπίτι μας, δηλαδή τη χώρα μας και όσα η Ελλάδα πρεσβεύει σε ιδέες, αξίες, εμπειρίες“, δήλωσε μεταξύ άλλων ο Υπουργός Τουρισμού, κ.Χάρης Θεοχάρης.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ, κ. Δημήτρης Φραγκάκης, επισήμανε: “Με την καμπάνια Greece From Home αντιλαμβανόμαστε απόλυτα τις δύσκολες κοινωνικές και ψυχολογικές συνθήκες που έχει επιβάλλει η πανδημία σχεδόν σε όλον τον πλανήτη, γι΄αυτό και έχουμε σαν βασικό στόχο να στείλουμε ένα μήνυμα υποστήριξης σε όσους δοκιμάζονται αυτήν την περίοδο. Είναι όμως και μια στρατηγική ενέργεια στήριξης του ελληνικού τουρισμού στο πλαίσιο της προετοιμασίας για την επόμενη μέρα.”

Τι μπορούμε να κάνουμε μέσα από το #greecefromhome:

Βλέπω: Mέσα από το κανάλι του ΕΟΤ Visit Greece στο YouTube ερχόμαστε σε επαφή με Έλληνες δημιουργούς που ζουν σε διάφορες χώρες του κόσμου σχετικά με τη μουσική, τη γαστρονομία, τα εικαστικά, το σινεμά, το θέατρο, την όπερα, το χορό, τον αθλητισμό, τη μόδα. Διάσημοι σεφ μοιράζονται τα μυστικά της δουλειάς τους ενώ σπουδαίοι αθλητές μιλούν για τους τρόπους με τους οποίους αντλούν δύναμη αυτό τον καιρό.

Ταξιδεύω: Μέσα από το www.discovergreece.com δημιουργείται μια ψηφιακή πύλη με πλούσιο περιεχόμενο και συναρπαστικές ψηφιακές εμπειρίες. Μένουμε σπίτι αλλά ταξιδέυουμε νοερά. Τα αρχαιολογικά αξιοθέατα και τα μουσεία, τα χωριά και οι παραδόσεις, η γαστρονομία, η περιήγηση, η απόλαυση της φύση, όλα από την ασφάλεια του σπιτιού μας.

Μαθαίνω: Προκειμένου να ενισχύσει τις επιχειρήσεις του τουρισμού με τις κατάλληλες δεξιότητες, η πρωτοβουλία Greece From Home σε συνεργασία με το πρόγραμμα Grow Greek Tourism Online της Google, παρουσιάζει μια σειρά νέων πρωτοβουλιών εκμάθησης από το σπίτι. Οι εκπαιδεύσεις αυτές είναι διαθέσιμες από τις 2 Απριλίου και θα προσφέρονται δωρεάν σε καθημερινή βάση.

 

Μοιραστείτε το με τους φίλους σας