Αν σου αρέσει το τζίντζερ τότε αυτό το κέικ είναι για σένα

Είναι ένα από τα αγαπημένο υλικά του γνωστού σεφ Τζέιμι Όλιβερ και όχι άδικα. Αν είναι και το δικό σας, τότε αυτό το κέικ σίγουρα θα σας ενθουσιάσει.

Πιπερόριζα (τζίντζερ) για τέλειο δέρμα

Τα υλικά μου

100 γραμμ. φρέσκο τζίντζερ καθαρισμένο, 250 ml ηλιέλαιο, 30 γρ. ζάχαρη, 130 γρ. μέλι, 2 κ.γ. μαγειρική σόδα, 1 κ.γ. κανέλα σε σκόνη, 2 κ.γ. γαρίφαλο, 280 γραμμ. αλεύρι, 2 αυγά. Για το γλάσο: 20 γραμμ. τυρί κρέμα, 30 γραμμ. άχνη ζάχαρη.

Πες μου τι κάνω

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180° και τρίβετε το τζίντζερ. Μέσα σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύετε το ηλιέλαιο, τη ζάχαρη και το μέλι. Στην συνέχεια μέσα σε μια κατσαρόλα βράζετε 180 ml νερό. Απομακρύνετε από τη φωτιά και προσθέτετε τη σόδα στο μείγμα και ανακατεύετε καλά.

Προσθέτετε το τζίντζερ και τα μυρωδικά. Προσθέτετε το αλεύρι και τέλος τα αυγά. Ανακατεύετε καλά. Ρίχνετε τη ζύμη σε μια μεγάλη φόρμα για κέικ την οποία έχετε βουτυρώσει ελαφρώς. Ψήνετε για 45′. Ετοιμάζετε το γλάσο: ανακατεύετε το τυρί κρέμα με την ζάχαρη άχνη και καλύπτετε το γλυκό. Βάζετε στο ψυγείο για 2 ώρες πριν το σερβίρισμα.

Μοιραστείτε το με τους φίλους σας