Βάλτε λίγο αλάτι… Ιμαλαΐων στην ζωή σας

Όταν μία από τις καλύτερες μου φίλες, μου είπε για το αλάτι των Ιμαλαΐων και πόσο ωραία γεύση δίνει στο φαγητό της, δεν την πίστευα. Κατάγομαι από ένα μέρος που είναι κοντά στη θάλασσα και το μόνο αλάτι που ήξερα μέχρι τότε ήταν το θαλασσινό αλάτι.

Σύντομα ανακάλυψα ότι η πραγματοποίηση αλλαγών στην ζωή μας (ακόμα κι αν αυτό περιλαμβάνει την επιλογή του… αλατιού) δεν είναι τόσο άσχημη και δεν χρειάζεται να ανεβείς το Έβερεστ για αυτό. Και παρόλο που το αλάτι των Ιμαλαΐων μας έρχεται από τα βουνά, είναι στην πραγματικότητα θαλασσινό αλάτι, καθώς προέρχεται από ένα αλατισμένο σώμα νερού, όπως για παράδειγμα μια λίμνη αλμυρού νερού.

H ιστορία πηγαίνει εκατοντάδες εκατομμύρια χρόνια πισω, όταν κρυσταλλωμένα κομμάτια θαλασσινού αλατιού, καλύφθηκαν από λάβα. Η λάβα θεωρείται ότι έχει προστατεύσει το αλάτι, που οδηγεί στην πεποίθηση ότι το αλάτι των Ιμαλαΐων είναι το καθαρότερο άλας που βρίσκεται στη γη και όλα αυτά σε ένα… ροζ χαριτωμένο χρώμα.

Ροζ δύναμη

Το άλας Ιμαλαΐων περιέχει μια πλούσια ποσότητα μετάλλων (που περιέχει συνολικά 84 μέταλλα) όπως χλωριούχο νάτριο, θειικό άλας, ασβέστιο, κάλιο και μαγνήσιο. Όταν χρησιμοποιείτε αυτό το ροζ αλάτι στο φαγητό σας, παίρνετε λιγότερη πρόσληψη νατρίου από το θαλασσινό αλάτι επειδή είναι λιγότερο εξευγενισμένο. Ορισμένα από τα οφέλη του αλατιού των Ιμαλαΐων είναι ότι μειώνουν την αρτηριακή πίεση, βελτιώνουν την κυκλοφορία του αίματος, αυξάνουν τη λίμπιντο, ενισχύουν τα οστά και αποτρέπουν τις μυϊκές κράμπες. Όταν οι μύες μας είναι χαλαροί, αυτό σημαίνει ότι έχουμε και έναν καλύτερο ύπνο.

Χρειάζεστε περισσότερους λόγους για να προσθέσετε αυτή την ροζ νοστιμιά στην διατροφή σας; Τρώγοντας το συγκεκριμένο είδος αλατιού έχετε πιο υγιείς πνεύμονες, αποτοξινώνετε το σώμα σας από βαρέα μέταλλα και μειώνετε τα σημάδια της γήρανσης. Όταν αναμιγνύεται με ζεστό νερό μπορεί να βελτιώσει οποιαδήποτε αναπνευστικά προβλήματα συμπεριλαμβανομένου του άσθματος.

Επιπλέον, το αλάτι των Ιμαλαΐων είναι αντιμικροβιακό έτσι μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε ως αλάτι μπάνιου και στη συνέχεια να απολαύσετε ένα τέλεια καθαρό δέρμα. Αυτός είναι ο λόγος που πολλοί διάσημοι το έβαλαν στη ζωή τους όπως μεταξύ άλλων οι ηθοποιοί Ρις Γουίδερσπουν, Χιου Γκράντ και Χάρισον Φορντ.

Μοιραστείτε το με τους φίλους σας