Βασιλικός γάμος: Η συνταγή της γαμήλιας τούρτας

Η Μέγκαν Μαρκλ και ο πρίγκιπας Χάρι επέλεξαν για το γάμο τους μια δροσερή τούρτα από λεμόνια και άρωμα από άνθη κουφοξυλιάς.

Το έργο ανατέθηκε στην Claire Ptak, ιδιοκτήτρια του οργανικού ζαχαροπλαστείου Violet Cakes στο Λονδίνο. “Ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ ζήτησαν από την Ptak να δημιουργήσει μια τούρτα λεμόνι που θα ενσωματώνει τα ανοιξιάτικα αρώματα. Θα έχει επικάλυψη βουτυρόκρεμας και θα είναι διακοσμημένη με φρέσκα λουλούδια“, έγραφε η ανακοίνωση του Κένσινγτον τον περασμένο Μάρτιο.

Η Ptak έφτιαξε τρεις τούρτες για το τελικό σχήμα, οι οποίες χρειάστηκαν 5 μέρες και 6 ζαχαροπλάστες για να ολοκληρωθούν, στις μεγάλες κουζίνες του παλατιού του Μπακιγχαμ .

Μάλιστα, το πρωί της Παρασκευής, το παλάτι ανάρτησε στο Instagram τη συνταγή: 200 λεμόνια Amalfi, 10 μπουκάλια σιρόπι από άνθη κουφοξυλιάς από το κτήμα της βασίλισσας, 20 κιλά βούτυρο, 20 κιλά αλεύρι, 20 κιλά ζάχαρη και 500 βιολογικά αυγά από το Suffolk.

Τα κομμάτια της τούρτας θα σερβιριστούν στους 600 καλεσμένους του γάμου κατά τη διάρκεια της δεξίωσης στο μεσημεριανό γεύμα στο St. George’s Hall. “Ελπίζω ότι είναι νόστιμο. Έχει ωραία υφή και η γεύση του είναι καθαρά ανοιξιάτικη και ‘βρετανική'”, δηλωσε η Ptak.

Μοιραστείτε το με τους φίλους σας