Βερίκοκα: Το superfood του καλοκαιριού

Είναι νόστιμα και μας προσφέρουν… απλόχερα τις θρεπτικές ιδιότητες τους. Τα βερίκοκα είναι σίγουρα το superfood του καλοκαιριού.

1. Το μυστικό της αντιγήρανσης

Τα βερίκοκα βοηθούν την επιδερμίδα στην παραγωγή κολλαγόνου και προάγουν την ελαστικότητα του δέρματος χάρη στις βιταμίνες C και Α. Γι’αυτό ακούτε συχνά για προιόντα ομορφιάς που περιέχουν έλαιο από το κουκούτσι του βερίκοκου. Επιπλέον το έλαιο αυτό βοηθά στην προστασία της επιδερμίδας από τις βλαβερές UV ακτινοβολίες.

2. Βοηθούν το πεπτικό σύστημα και στο συκώτι

Πρόκειται για μια πολύ καλή πηγή Β καροτενίου, λουτείνης και φυτικών ινών που κάνουν θαύματα. Αν δεν σας αρέσουν φρέσκα, μπορείτε να τα καταναλώσετε αποξηραμένα για να επωφεληθείτε από τις ευεργετικές ιδιότητές τους. Χάρη στις βιταμίνες C και Ε που περιέχουν βοηθούν στην μείωση των ηπατικών ενζύμων και αυτόματα και στις φλεγμονές που παρατηρούνται σε αυτό. Επίσης τα καροτενοειδή που περιέχουν βοηθούν στην επούλωση των πληγών και στην μείωση των φλεγμονών σε όλο το σώμα.

3. Κάνουν καλό στην καρδιά

Βοηθούν στην διατήρηση μιας σωστής και ισορροπημένης διατροφής και προστατεύουν την καρδιά χάρη στο Β καροτένιο, την βιταμίνη C, και το κάλιο που βοηθά στην ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης.

4. Βοηθούν στα συμπτώματα του άσθματος

Το έλαιο που προέρχεται από το κουκούτσι του φρούτου λέγεται ότι έχει και αντι-ασθματικές ιδιότητες αφού μειώνει την πίεση που υφίσταται το αναπνευστικό σύστημα και οι πνεύμονες.

5. Καταπολεμούν την αναιμία

Τα βερίκοκα είναι πολύ καλή πηγή σιδήρου, ο οποίος παίζει βασικό ρόλο στην παραγωγή αιμοσφαιρίνης. Επιπλέον, τα βερίκοκα περιέχουν χαλκό και βιταμίνη C. Και τα δυο βοηθούν στην απορρόφηση σιδήρου, η οποία με τη σειρά της βελτιώνει τη ροή του αίματος στο σώμα, αποτρέποντας την αναιμία.

Μοιραστείτε το με τους φίλους σας