Λαχταριστό κέικ ινδοκάρυδου με κουβερτούρα

Το ινδοκάρυδο έχει σπουδαία αντιοξειδωτική και αντιγηραντική δράση, καθώς έχει υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη E και καροτένια. Αν και είναι πλούσιο σε κορεσμένο λίπος, περισσότερο από το μισό αυτού προέρχεται από το λαυρικό οξύ.

Το λαυρικό οξύ έχει αντιικές, αντιβακτηριακές και αντιμυκητιακές ιδιότητες και μειώνει τη χοληστερίνη. Το λιπίδιο αυτό βοηθά επίσης στη μείωση του κοιλιακού λίπους. Τονώνει το ανοσοποιητικό σύστημα και ανακουφίζει από τις φλεγμονές της αρθρίτιδας, χάρη στο σελήνιο που περιέχει.

 

Τα υλικά μου

1 βιτάμ

1 φαρινάπ

4 αυγά

1,5 φλ. ζάχαρη

1,5 φλ. γάλα

1 βανίλια

1 σακουλάκι ινδοκάρυδο (170 γρ)

125 γρ. κουβερτούρα σε κομματάκια

Κακάο σκόνη

 

Πες μου τι κάνουμε

Χτυπάμε το βιτάμ με τη ζάχαρη. Στην συνέχεια προσθέτουμε τα αυγά και την βανίλια. Προσθέτουμε λίγο-λίγο το γάλα και το αλεύρι. Τέλος, προσθέτουμε το ινδοκάρυδο και τα κομματάκια κουβερτούρας και ανακατεύουμε απαλά με ένα κουτάλι. Βουτυρώνουμε μια φόρμα, ρίχνουμε τη σκόνη κακάο (αντί για αλεύρι) και προσθέτουμε το μείγμα του κέικ. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά και στους 170 στη συνέχεια. Συνολικά θέλει περίπου 1 ώρα και 15 λεπτά.

 

 

Για ακόμη περισσότερα θέματα επισκεφθείτε και το blog μου https://salysfilata.wordpress.com

Μοιραστείτε το με τους φίλους σας