Με αυτό το γλυκό θα μυρίσει Χριστούγεννα

Λατρεύουμε τα κέικ γιατί μπορούμε να τα απολαμβάνουμε όλες τις ώρες της ημέρας. Για να μυρίσει το σπίτι μας Χριστούγεννα αυτή είναι η ιδανική επιλογή.

Κέικ με κολοκύθα και σοκολάτα

Τα υλικά μου

160 γραμ. ζάχαρη, 2 αυγά, 100 γραμ. πουρέ κολοκύθας, 50 γραμ. κακάο σε σκόνη, 100 ml γάλα, 125 ml αραβοσιτέλαιο, 1 κ.γ. κανέλα, 1 κ.γ. τζίντζερ σε σκόνη, 1/4 κ.γ. γαρύφαλλο σε σκόνη, 180 γραμ. αλεύρι, 1,5 κ.γ. μαγιά σε σκόνη

Πες μου τι κάνω

Για το κέικ με κολοκύθα

Σε ένα μπολ αναμειγνύεται το αλεύρι, την μαγιά, την κανέλα, το τζίτνζερ και το γαρύφαλλο και ανακατεύετε με το χέρι. Σε ένα άλλο σκεύος βάζετε την ζάχαρη και τα αυγά και τα χτυπάτε μέχρι το μείγμα να διπλασιαστεί σε μέγεθος και να ασπρίσει. Προσθέτετε τον πουρέ κολοκύθας και το αραβοσιτέλαιο και ανακατεύετε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Στην συνέχεια προσθέτετε το μείγμα με το αλεύρι και την μαγιά σε δύο δόσεις για να μην σβολιάσει η ζύμη και ανακατεύετε μέχρι να ομογενοποιηθεί η ζύμη.

Για το κέικ σοκολάτα

Χτυπάτε τα αυγά με την ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν, προσθέτετε το γάλα και το αραβοσιτέλαιο και ανακατεύετε καλά. Σε ένα άλλο σκεύος βάζετε το αλεύρι, την μαγιά, το κακάο, το αλάτι. Σε δύο δόσεις το προσθέτετε στο μείγμα με τα αυγά και την ζάχαρη προσέχοντας να μην σβολιάσει η ζύμη. Παίρνετε ειδική φόρμα για κέικ, την βουτυρώνετε ελαφρά και ρίχνετε πρώτα μέσα το μισό μείγμα με την κολοκύθα, καλύπτετε με την σοκολατένια ζύμη και στην συνέχεια ρίχνετε από πάνω την υπόλοιπη ζύμη με κολοκύθα.

Ψήνετε για 50′ και μετά βγάζετε το κέικ από τον φούρνο.

Μοιραστείτε το με τους φίλους σας