Πίτσα με ζύμη κολοκυθιού: Τόσο υγιεινή όσο δεν φαντάζεσαι

Έχεις φτιάξει ποτέ πίτσα με ζύμη από κολοκύθι;

Η υψηλή περιεκτικότητα αυτού του μικρού λαχανικού σε φυτικές ίνες, νερό, βιταμίνη Α και C, κάλιο, ασβέστιο και φυλλικό οξύ, παίζει σημαντικό ρόλο στην καλή λειτουργία των ματιών, στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού μας συστήματος, στην ενδυνάμωση της καρδιάς και των πνευμόνων και στη διατήρηση ενός υγιούς βάρους. Η βιταμίνη Α, εκτός των άλλων, φροντίζει για σωστή όραση, υγιές δέρμα και καλή λειτουργία των πνευμόνων, ενώ η βιταμίνη C στηρίζει το ανοσοποιητικό και αναπνευστικό σύστημα.

Μια κούπα κολοκύθι έχει 36 θερμίδες και το 10% της προτεινόμενης ημερήσιας πρόσληψης φυτικών ινών. Οι φυτικές ίνες βοηθούν τη διαδικασία της πέψης, αποτρέπουν τη δυσκοιλιότητα, διατηρούν σε χαμηλά επίπεδα το σάκχαρο στο αίμα και περιορίζουν τη λαιμαργία. Όσα κολοκύθια και να καταναλώσετε, εξαιτίας της μεγάλης περιεκτικότητάς τους σε νερό και ίνες, σε συνδυασμό με τις λίγες θερμίδες τους ανά μερίδα, δημιουργούν το αίσθημα της πληρότητας γρήγορα, βοηθώντας την ίδια στιγμή στη διατήρηση ενός υγιούς σωματικού βάρους.

Τώρα μπορείς να απολαύσεις το αγαπημένο σου φαγητό χωρίς τύψεις! Πάρε ακόμα ένα κομμάτι!

Τα υλικά μου

Για την ζύμη από κολοκύθι:

  • 2 1/2 φλυτζάνια κολοκύθια πολτοποιημένα
  • 2 μεγάλα αυγά, ελαφρώς χτυπημένα
  • 1/4 φλυτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 1/2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι
  • 1/4 φλυτζάνι τρυμμένη παρμεζάνα
  • 1/2 γλτζάνι τρυμμένη μοτσαρέλα

Για την γέμιση:

  • 1/4 φλυτζάνι κόκκινη σάλτσα
  • 1 φλυτζάνι τρυμμένη μοτσαρέλα
  • 1/2 φλυτζάνι τρυμμένο τσένταρ
  • 1/4 φλυτζάνι πεπερόνι
  • 1/4 φλυτζάνι ελιές, ψιλοκομμένες
  • 1/2 φλιτζάνι μανιτάρια, ψιλοκομμένα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
  • φρέσκος βασιλικό για το σερβίρισμα

Πες μου τι κάνω

Προθέρμανε τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Σε ένα μεγάλο μπολ, ρίξε τον πολτό από τα κολοκύθια, τα χτυπημένα αυγά, το αλεύρι και το αλάτι και ανακάτεψε καλά. Πρόσθεσε τα τρυμμένα τυριά και συνέχισε το ανακάτεμα μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί εντελώς. Άπλωσε το κολοκυθένιο μείγμα σε ένα αντικολλητικό ταψάκι και ψήσε στο φούρνο έως ότου πάρει ένα χρυσαφένιο χρώμα (περίπου 15 λεπτά).

Βγάλε την ζύμη από τον φούρνο, πρόσθεσε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ξανά βάλε την πίτσα στο φούρνο για άλλα 12 περίπου λεπτά. Όταν το τυρί έχει λιώσει και τα υλικά έχουν πάρει ένα ωραίο χρώμα, η πίτσα σου είναι έτοιμη.

Μοιραστείτε το με τους φίλους σας