Φτιάξε μόνη σου σπιτικό παγωτό σοκολάτα

Το καλοκαίρι μια από τις μεγαλύτερες γευστικές απολαύσεις μας είναι το παγωτό. Τι θα έλεγες να το έφτιαχνες και μόνη σου; Η παρακάτω συνταγή σίγουρα θα σε στείλει… στην κουζίνα!

Τα υλικά μου 

1 κουτί γάλα εβαπορέ 410 gr
1 κούπα (περίπου 200 gr) σιρόπι σοκολάτας
2 κρέμες γάλακτος των 200 ml, με τουλάχιστον 30% λιπαρά
1 κουταλιά της σούπας κονιάκ ή μπράντι (προαιρετικά)

Πες μου τι κάνω

Βάζετε το εβαπορέ στην κατάψυξη για 2 ώρες να παγώσει. Είναι σημαντικό να το έχετε αφήσει στην κατάψυξη για να αφρατέψει κατάλληλα κατά το χτύπημα με το μίξερ. Σε ένα μικρό μπολ ρίχνετε τις κρέμες γάλακτος και τις χτυπάτε με το μίξερ σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να γίνουν σαντιγί.

Βγάζετε το εβαπορέ από το ψυγείο και το ρίχνετε σε μια μεγάλη λεκάνη. Ρίχνετε και το σιρόπι μαζί με το κονιάκ και χτυπάτε με το μίξερ για 10 λεπτά σε δυνατή ταχύτητα. Το μείγμα μας θα πρέπει να αφρατέψει κατά το χτύπημα.

Ρίχνετε τη χτυπημένη κρέμα γάλακτος στη λεκάνη και χτυπάτε με το μίξερ για 1-2 λεπτά ακόμα. Αδειάζετε το μείγμα μας σε ένα μπολ παγωτού και το βάζετε στην κατάψυξη για 10-12 ώρες.

Περισσότερα για το παγωτό δείτε εδώ:

Φάτε παγωτό! Κάνει καλό στην υγεία

Μοιραστείτε το με τους φίλους σας