Φτιάξε την πιο γλυκιά σοκολατόπιτα

Ποιος δεν λατρεύει αυτόν τον… γλυκό πειρασμό; Ώρα να φτιάξετε με τα χεράκια σας την πιο νόστιμη σοκολατόπιτα. Άλλωστε όλοι γνωρίζουμε τα οφέλη της σοκολάτας. Μειώνει τον κίνδυνο εγκεφαλικού. Κάνει καλό στην καρδιά. Μας κρατά χορτάτους. Εμποδίζει την εμφάνιση διαβήτη. Προστατεύει την επιδερμίδα. Φτιάχνει τη διάθεση. Βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος, την όραση και μας κρατά σε εγγρήγορση.

Τα υλικά μου

200 γραμμ. κουβερτούρα

200 γραμμ. βούτυρο

200 γραμμ. ζάχαρη

6 αυγά

10 γραμμ. αλεύρι

ζάχαρη άχνη

Για το ταψί: λίγο βούτυρο, 1 κ.σ. αλεύρι

Πες μου τι κάνω

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 1600 C. Βουτυρώνετε καλά ένα στρογγυλό ταψάκι και πασπαλίζετε με αλεύρι.
Λιώνετε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί. Προσθέτετε το βούτυρο, ανακατεύετε και, μόλις το μείγμα αποκτήσει λεία υφή, το αποσύρετε από τη φωτιά. Ξεχωρίζετε τα ασπράδια από τους κρόκους. Χτυπάτε τους κρόκους με λίγη ζάχαρη άχνη ώσπου να ασπρίσει το μείγμα. Ενσωματώνετε το αλεύρι και στη συνέχεια και το μείγμα με την κουβερτούρα και το βούτυρο αναμειγνύοντας καλά.

Έπειτα χτυπάτε τα ασπράδια και μετά προσθέτετε ακόμα λίγη ζάχαρη άχνη χωρίς να σταματήσετε το χτύπημα έως ότου το μείγμα σφίξει. Μόλις είναι έτοιμο, το ρίχνετε στο μείγμα με την κουβερτούρα, ανακατεύετε ελαφρώς και το ρίχνετε μέσα στο ταψί. Το ψήνετε στο φούρνο για 20΄. Μετά το αφήνετε να ξεκουραστεί για 10΄. Πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη και το σερβίρετε χλιαρό.

Μοιραστείτε το με τους φίλους σας